IO CAPITANO

Talijanski kandidat za Oscara premijerno ovog petka u HNK Split

Hrvatska premijera filma “Ja kapetan” (Io Capitano), čuvenog redatelja Mattea Garronea poznatog po nagrađivanim filmovima “Gomorra” i “Dogman”, ovog petka u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Split.

Kao preporuku za ovaj sjajan naslov dovoljno je znati da je “Ja kapetan” uz Srebrnog lava u Veneciji pobrao nominacije na svim najvažnijim dodjelama u svijetu filma: Oscar, Zlatni globus, Europska filmska akademija. Nova je to projekcija u sklopu projekta “Kino u teatru”, iza kojeg stoje Festival mediteranskog filma Split i HNK Split.

“Priča o Seydouu i Moussi moderna je odiseja u kojoj dvojica protagonista moraju nadvladati niz ozbiljnih prepreka. Tijekom svog putovanja primorani su učestalo se mijenjati, sve dok Seydou u konačnici ne postane junakom. Ova velika avantura koja gledatelja vodi kroz pogibeljnosti pustinje i mora te dvosmislenosti i proturječnosti ljudskih bića tijekom kojih se snovi, nade i ambicije glavnih likova pretvaraju u borbu za preživljavanje neće ostaviti mjesta ravnodušnosti…”.

Ulaznice za premijeru 12. travnja u 20 sati dostupne su na blagajni i internetskim stranicama HNK Split.

POSLJEDNJE DODANO: