Rajko Dujmić posjetio udrugu Srce u Splitu: “Drago mi je što izvodite moje pjesme”

Na glazbenoj radionici Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce uvijek je veselo, a jučerašnju je uveličao i Rajko Dujmić, poznati skladatelj zabavne glazbe i autor pjesme Djeca ljubavi, pjesme koju su članovi udruge prihvatili kao svoju himnu i koju već godinama izvode.

– Barba Rajko, dobar dan, dobro došli. Nadan se da ste se došli zabavit i zapivat s nama, a ne nam naplatit jer pivamo Vaše pisme – šalom ga je odmah na vratima dočekao Mario Kero, član udruge.

Nakon kratkog upoznavanja, razgovaralo se o tome kako bi Udruga svoj mjuzikl Srce na sceni, nakon sedam potpuno rasprodanih izvedbi u Splitu, trebala izvesti i u Zagrebu, a Rajko je naglasio da bi to zaista volio i da će pomoći koliko god može.

Nije dugo trebalo čekati na pjesmu, a kako početi nego s Nikolinom Biloš i njenom izvedbom Djece ljubavi. Glazbeno veselje se nastavilo nizom Rajkovih hitova, a sam autor je bio oduševljen energijom oko njega.

– Za udrugu Srce sam čuo baš kada su po drugi puta izvodili svoj mjuzikl u HNK Split, a iako sam tih dana bio u Splitu, na žalost nisam mogao doći. Obećao sam da ću ih posjetiti prvom zgodom, i evo me. Velika je stvar i jako mi je drago kad čujem koliko mojih pjesama znaju i s kakvim ih veseljem izvode, zaista. Udruga Srce i njihov način rada je nešto što treba vidjeti cijela Hrvatska, a i šire… – kazao je Dujmić, koji je na poklon “Srcu” donio novu kompilaciju hitova Novih fosila, koja će se zasigurno slušati, a zauzvrat je dobio CD s hitovima koje izvode članovi Udruge, DVD s dokumentarcem o Udruzi, autora Matka Petrića, live DVD s koncerta na Gripama i naravno DVD sa snimkom premijere mjuzikla Srce na sceni.

Mario Bavčević, profesor glazbe i osoba zbog koje je glazbena radionica “Srca” tako uspješna, ističe kako je “dirnut i počašćen Rajkovim posjetom, jer se ipak radi o autoru mnogih hitova koji su, osim na članove Udruge, još od djetinjstva utjecali i na njega osobno”. 

U svibnju se obilježava i Dan osoba s cerebralnom paralizom, a iz “Srca” nam kažu kako punom parom spremaju bogati program, a s obzirom na što su nas navikli, možemo samo dodati da jedva čekamo.

POSLJEDNJE DODANO: