ZLATNI PLAVI DEČKI

Svjetski prvaci! Hrvatski policajci osvojili zlato na Svjetskom malonogometnom turniru u Nizozemskoj

Malonogometna reprezentacija Ministarstva unutarnjih poslova nastupila je na 41. World peace indoor soccer tournament (WPIST) u Eibergenu u Kraljevini Nizozemskoj.

Hrvatski policajci natjecali su se u kategorijama seniora i veterana te osvojili prvo mjesto u kategoriji seniora.

Time su po četvrti puta postali svjetski policijski dvoranski malonogometni prvaci, dok su po prvi puta odnijeli pobjedu u seniorskoj kategoriji.

Nakon osam pobjeda, kao prvoplasirana u skupini, naša seniorska momčad posljednjega dana turnira igrala je završnicu na ispadanje do finalne utakmice.

Tako su završnog dana turnira pobijedili u osmini finala, dok su četvrtinu finala i polufinale odigrali neriješeno te na penale ostvarili pravo nastupa u finalu.

Finalna utakmica protiv Poljske je protekla u dominaciji naših policajaca koji su na kraju slavili rezultatom 3 : 1 i time po prvi puta postali seniorski pobjednici WPIST-a, a do sada su igrali u čak pet finala.

Reprezentacija, pod vodstvom trenera Dalibora Lovrića i izbornika Branka Bolanče, igrala je u sastavu policijskih službenika iz Policijskih uprava dubrovačko-neretvanske i zagrebačke te sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova.

U pobjedničkom nogometnom sastavu čak je petero policijskih službenika iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Marković i Dane Dominiković iz Postaje granične policije Metković, Josip Stjepanović iz Policijske postaje Ston, Mario Marić iz Postaje granične policije Gruda i Marijo Batinović iz Službe kriminalističke policije

Veteranska momčad pobijedila je u svih sedam utakmica u skupini, dok su u završnici turnira nakon pobjede u osmini finala, u četvrtini finala poraženi od Nizozemske. Time su izgubili šansu za osvajanjem odličja, dok su na posljednjem natjecanju bili brončani.

Na trodnevnom natjecanju sudjelovalo je 106 momčadi iz 28 zemalja Europe, Afrike, Azije i Južne Amerike koje su odigrale više od 500 utakmica.

POSLJEDNJE DODANO: