VELIKI USPJEH

Sveučilište u Splitu prema najnovijem WURI rangiranju u top 100!

Sveučilište u Splitu je prema najnovijem rangiranju za 2024. godinu smješteno na 94. mjestu od 1072 institucije na najnovijoj WURI međunarodnoj akademskoj ljestvici. Ovaj uspjeh je tim veći ako uzmemo u obzir da je za ovo rangiranje bilo prijavljeno ukupno 2.880 visokoškolskih ustanova diljem svijeta.

Splitsko sveučilište je u odnosu na prošlu godinu ostvarilo snažan rast jer je lani bilo uvršteno među Global 101-200 Innovative Universities (od ukupno rangiranih 877 visokih učilišta).

I ove godine ostvaren je izniman uspjeh u nekoliko kategorija iz kojih je vidljivo kako Sveučilište potiče studentsku mobilnost i otvorenost prema međunarodnoj suradnji i zajedničkim projektima, promiče implementaciju naprednih digitalnih tehnologija u sektoru plave ekonomije, kao i inovacija u svom okruženju te osnažuje aktivnosti u području digitalne transformacije interdisciplinarnih suradnji i istraživačke izvrsnosti.

Tako je splitsko sveučilište u kategoriji Mobilnost i otvorenost studenata – Aktivnost Fostering Global Exchange and Collaborative Learning Across Borders rangirano na  23. mjestu od 172 prijave (lani samo bili pozicionirani na 50. mjestu).

U kategoriji Infrastruktura /tehnologija – Aktivnost Digital Transformation for Cross-Sector Collaboration and Research Excellence zauzeli smo 41. mjesto od 360 prijave, dok su izvrsno 10. mjesto ostvarili u kategoriji Simboli (Promocija) – Aktivnost Reconnect Science with the Blue Society — I Explore, u kojoj je bilo čak 120 prijavljenih.

POSLJEDNJE DODANO: