QUADVENT ČETIRI ŠKOLE

Svečano otvoren Božićni grad u atriju Graditeljsko-geodetske tehničke škole, pogledajte fotogaleriju…

Svečano je otvoren Božićni grad u atriju Graditeljsko-geodetske tehničke škole. Dio je to QuAdventa četiriju škola u samoj zgradi. U pogon je tako danas puštena vodena jelka – rad učenika i profesora Graditeljsko-geodetske tehničke škole – kakvu dosad, kako tvrdi ravnatelj Filip Relja, nitko nije napravio. 

Na početku svečanosti ravnatelj Relja skupa s dva učenika škole promovirao je izlazak školskog lista “Molior”.

-Ovaj list nije samo rezultat rada pojedinaca, već zajedničkog truda i suradnje učenika, mentora i cjelokupne zajednice. Posebno smo ponosni na činjenicu da su u stvaranju Moliora sudjelovali učenici koji se obrazuju za zanimanja arhitektonski i građevinski tehničar te tehničar geodezije i geoinformatike. Njihova stručnost i kreativnost očituju se na svakoj stranici. Istaknuta je važnost mentora i nastavnika entuzijasta koji su budnim okom vodili rad naših učenika. Bez njih mnogo toga u školi ne bi bilo moguće. Njihova predanost i podrška ključni su faktori u postizanju ovakvih uspjeha.

Naša škola prolazi kroz mnoge promjene i izazove u posljednjim godinama. No, unatoč svim tim promjenama, mi smo odlučili orijentirati se prema budućnosti i stvarati nove prilike za naše učenike. U izradi Moliora trudili smo se obuhvatiti najvažnija zbivanja u školi, uključujući organizaciju WordSkills natjecanja i samih natjecanja u više disciplina. 

Ovaj list sadrži mnogo fotografija, ilustracija i informacija o provedbi različitih projekata, volontiranju, otvaranju izložbi, posjetima i svemu što se događa u našoj zgradi i oko nje. To je prilika da se javnost bolje upozna s događanjima i postignućima naše škole. Ovo je samo početka, stoga se radujemo budućim izdanjima Moliora te projektima koji će obogatiti našu školu. 

Hvala svima koji su doprinijeli i podržavaju ovo izdanje. Neka Molior bude glas naše škole i sredstvo kroz koje ćemo dijeliti naše uspjehe i izazove s cijelom zajednicom – kazao je ravnatelj.

Također je predstavljena i izložba unikatnog namještaja koju su priredili učenici Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju. Prirodoslovna i III. gimnazija također su predstavili svoje kućice ondje. Na njima se mogu pojesti palačinke ili kolači kao i kupiti unikatni proizvodi i namještaj.

-Danas sam izuzetno zadovoljan što sam ovdje jer možda sam upravo i zamišljao u podsvijesti da će se dogoditi nešto ovako. Ovo zajedništvo četiri škole u ono vrijeme je bilo nezamislivo, ali valjda je to bilo drugačije vrijeme. Ja sam njima tada savjetovao zašto bi se napravile četiri škole, a ne jedna kolektivna. Izuzetno sam ponosan što ovo danas funkcionira baš onako kako sam ja to htio. Ovo mi je jedan od najvećih ponosa života. Neka vam je sa srićom – kazao je za kraj akademik Dinko Kovačić, projektant same škole.

 

POSLJEDNJE DODANO: