U SUBOTU U DU

Sve je spremno za 8. Du Motion: Stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Još nas samo par dana dijeli od osmog izdanja Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik, koji je i ove godine u Dubrovnik privukao trkačke entuzijaste sa svih strana svijeta.

Ponovo bilježimo rekordne brojke, sve utrke su rasprodane, očekujemo 2700 sudionika iz čak
50 država
– istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Sve počinje u subotu 27. travnja s atraktivnom, ali i zahtjevnom Utrkom zidinama, pretvarajući globalno poznati simbol grada u ekskluzivnu trkačku stazu. Isti dan, Stradunom će odjekivati smijeh i cika veselih dubrovačkih vrtićaraca i mlađih osnovnoškolaca, sudionika Dječje utrke Orlando.

Nedjelja 28. travnja rezervirana je za mjesecima unaprijed rasprodanu, najinternacionalniju hrvatsku utrku Dubrovnik 21K, koji će se ove godine trčati po ponešto izmijenjenoj stazi, te humanitarnu utrku građana Dubrovnik 5K čijih će tisuću sudionika trčati za desetogodišnjeg Marka Akrapa.

Pred nama je vikend u kojem će cijeli grad biti u pokretu, a da bi sve proteklo u savršenom redu pobrinut će se na stotine volontera iz osnovnih i srednjih škola, brojnih gradskih službi, Crvenog križa, sportskih i auto klubova te HGSS-a.

– Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u velikom navijanju duž staze utrke ili na Stradunu. Dođite i uživajte u nevjerojatnoj atmosferi, pozdravite trkače jer će im vaša podrška biti važna. Zajedno možemo stvoriti nezaboravan doživljaj za sve sudionike Du Motiona, zaključio je Bošković.

Za vrijeme trajanja utrke Dubrovačkog polumaratona i humanitarne utrke građana 5K na području
Grada Dubrovnika u nedjelju 28. travnja u vremenu od 09 do 13:30 sati, biti će uspostavljena zabrana prometovanja za sva vozila na sljedećim prometnicama:

Iza Grada, Brsalje, Branitelja Dubrovnika, Put od Republike, Vukovarska, Obala Stjepana Radića, Obala
Ivana Pavla II, Nikole Tesle, Lapadska obala, dionica državne ceste D420 Solska baza – Sustjepan, bivša
županijska cesta 6254 na dionici Sustjepan – Prijevor i obratno.
Obilazne prometnice su: D8 Komolac – Dubrovnik, D223 Brgat – Dubac – Dubrovnik, D3 Dubrovnik –
Split zatim iz pravca Lozice i Nova Mokošica za Dubrovnik, obilazak je preko mosta Dr. Franja
Tuđmana na ulicu Petra Bakića.

Molimo sugrađane da tijekom održavanja navedenih utrka poštuju upute redara i policijskih službenika na terenu i da se pridržavaju privremene regulacije prometa, te ih pozivamo na
razumijevanje i strpljenje kako bi ovaj međunarodni sportski događaj protekao u što sigurnijem
ozračju.

POSLJEDNJE DODANO: