PRESS KONFERENCIJA

Šutalo i Vlašić najavili veliku borbu: “Navijači su nam dali vjetar u leđa”

Josip Šutalo i Nikola Vlašić prvi su igrači koji su izašli pred novinare u Neuruppinu na press konferenciji hrvatske reprezentacije. – pišu Sportske novosti.

U nedjelju smo malo kasnili, imali smo doček koji je bio odličan i neočekivan, sretni smo s time, smjestili smo se u kamp koji ima odlične uvjete – kazao je Vlašić, a Šutalo dodao:

Iznenadili su nas navijači i dali nam do znanja kako će ovo prvenstvo izgledati, da ćemo se osjećati kao kod kuće.

Šutalo je odgovorio na pitanje vezano za izjavu da mu je idol Sergio Ramos.

Rekao sam u jednoj izjavi da nemam idola, ali ako nekoga trebam izdvojiti to je Sergio Ramos, zbog stila igre i agresivnosti.

Vlašić je govorio i o španjolskoj reprezentaciji.

– Odlični su, jako su se pomladili, imaju tehničku kvalitetu i brzinu. Vrlo su okomiti, imamo maksimalan respekt prema njima i izborniku, povijesno nam je teško igrati sa Španjolcima, ali imamo kvalitetu odigrati dobru utakmicu protiv njih.

Koje su najveće prednosti Hrvatske u subotu?

Imamo odlilčan spoj iskustva i mladosti. Igrači koji dolaze imaju jako visoku kvaltetu, a tu je 4-5 igrača svjetske razine koji su starosjeditelji. Svatko može donijeti nešto, a naše najveće kvalitete su stabilnost i momčadski duh – kazao je Vlašić.

Šutalo je na to rekao:

Naše zajedništvo i iskustvo igranja velikih utakmica nam olakšava. Dokazali smo to proteklih godina.

Kako je izgledao oporvak, objašnjavao je Vlašić.

– Oporavak je bio težak. Trenirao sam dva puta dnevno, radio terapije po cijele dane do 30. svibnja i priključenja reprezentaciji. Od jutra do mraka je bio fokus na tome, ali odmah sam u reprezentaciji trenirao s ekipom. Spreman sam, u dogovoru s klubom nisam igrao sa Sjevernom Makedonijom, ali potom sam igrao s Portugalom, osjećam se odlično i spreman sam.

Šutalo je u subotu prvi put igrao s Pongračićem u tandemu.

Osjećao sam se super, kao da dugo zajedno igramo. Nije bilo nejasnoća, dobro samo se nadopunjavali, a to sam rekao i kad sam igrao s Erlićem.

Obojica imaju iskustva, nije im prvo veliko natjecanje.

Svako natjecanje, pogotovo ovakvo, dosta je važno. Osjećamo pozitivnu nervozu, uvijek postoji ta mala doza – rekao je Šutalo, a Vlašić dodao:

Moje prvo natjecanje je bio Euro u vrijeme Covida, a drugo daleko u Kataru. Ovdje mogu doći prijatelji zbog čega sam smireniji. – prenose Sportske novosti.

POSLJEDNJE DODANO: