SPOJ TEORIJE I PRAKSE

Suradnja za praktično znanje: PMF Split i ZTK grada Splita potpisali ugovor

U uredu dekana Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu (PMF) prof. dr. sc. Mile Dželalije, dana 1. srpnja 2024. je potpisan ugovor o poslovnoj suradnji između te visokoškolske ustanove, Sveučilišta u Splitu i Zajednice tehničke kulture grada Splita. Ugovor su u ime PMF-a potpisali prof. Dželalija, te u ime ZTK grada Splita njen predsjednik Martin Olujić. Potpisivanju je prisustvovao i tajnik ZTK grada Splita Tomislav Nikolić.

Poslovna suradnja između ugovornih strana se uspostavlja u djelatnosti znanosti i visokog obrazovanja, i to tako da će nastavna baza (ZTK grada Splita) omogućiti studentima PMF-a izvođenje dijela nastave, odnosno stručne prakse, a u svrhu stjecanja konkretnih praktičnih znanja i radnog iskustva. ZTK grada Splita okuplja učenike na izvannastavnim i izvanškolskim radionicama tehničkih aktivnosti tijekom cijele školske godine, kao i za vrijeme školskih praznika.

Zbog toga je za nju ovaj potpisani ugovor o suradnji od velike važnosti, a on predstavlja i dobru promociju znanosti i tehničke kulture. Ugovorena suradnja će se ostvarivati kroz izvođenje praktične nastave, odnosno stručne prakse, pod vodstvom i nadzorom nastavnika PMF-a, uz sudjelovanje stručnih osoba-mentora zaposlenih u ZTK grada Splita i u skladu sa studijskim programom i izvedbenim planom studija. Potpisivanje ugovora potvrđuje da dobra volja postoji, a sve pojedinosti o načinu, vremenu, uvjetima i programima njegove realizacije bi trebale biti utanačene uskoro.

ZTK grada Splita je u protekle dvije godine slične akte o suradnji potpisala i s Filozofskim fakultetom u Splitu, te sa splitskim Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

POSLJEDNJE DODANO: