DŽUDO

“Studentica” Marćelina Vranješ osvojila sedmo zlato na Europskom kupu

Marćelina Vranješ (19), članica splitskog Judo kluba Student, niže medalje kao na traci na Europskom kupu. Dominirala je kao kadetkinja, a sada to isto radi kao juniorka što je dokaz da je pred njom sjajna karijera.

Na Europskom kupu u Rijeci okitila se sedmim zlatom na tom natjecanju u karijeri. S obzirom da je bila prva nositeljica u kategoriji +78 kg, imala je manji broj borbi. U polufinalu je čekala Francuskinja Israa Daghari koja je od Splićanke teža nekih 70 kilograma i prošla u finale nakon što je suparnica zaradila tri kazne.

U dvoboju za zlato čekala je Slovenka Tara Janjić s kojom se često susreće, pa je iskoristila te prednosti i pobijedila s dva wazarija.

– Presretna sam, što drugo reći nakon sedmog zlata na Europskom kupu. Jako sam zadovoljna što pokazujem sebi i drugima da dolazim i spadam među najbolje na svijetu. Istina, imala sam manje borbi jer sam bila prva nositeljica. No, protiv Daghari nije bilo nimalo lako s obzirom da oko 160 kg. Taktika je bila jednostavna, znala sam da je moram izmoriti i tako je bilo, s njene tri kazne prošla sam u finale. Za zlato me čekala Slovenka Tara Janjić s kojom se često susrećem na pripremama, borimo se i dobro je znam. Išla sam agresivno i dobila s dva wazarija – kazala je Marćelina.

S obzirom da je natjecanje bilo u Hrvatskoj imala je i svoje navijače, ali podršku trenera iz kluba.

Sretna sam što sam imala svog tatu Zlatka, prijatelja Mikitu Svirida i trenera Leonida Svirida kao podršku – dodala je mlada nada spitskog i hrvatskog sporta.

POSLJEDNJE DODANO: