HUMANITARNA TRADICIJA

Studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu organiziraju humanitarnu akciju “Djeca za djecu”

Studenati Ekonomskog fakulteta u Splitu pod vodstvom prof. dr. sc. Smiljane Pivčević već tradicionalno organizira humanitarnu akciju pod nazivom Djeca za djecu od 2010. godine. Ove godine sva prikupljena sredstva namijenjena su udruzi Anđeli – udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalidnosti i djecu s teškoćama u razvoju.

Akcija je započela 4. prosinca 2023. i trajat će do 15. siječnja 2024. godine. Studenti su pripremili niz aktivnosti kako bi podržali ovu hvalevrijednu inicijativu. Štandovi su postavljeni na tri lokacije u splitskim trgovačkim centrima: City Center One (4. i 5. prosinca), Joker (17. – 19. prosinca) i Mall of Split (20. – 23. prosinca).

Na štandovima se prodaju božićni ukrasi koje su izradila djeca u vrtićima i školama, a organizirana je i humanitarna lutrija s brojnim vrijednim nagradama. Osim toga, studenti su pripremili pub kviz, aukciju sportskih dresova te prvi humanitarni turnir – košarku 3×3 i 3v3 male branke, koji će se održati u dvorani osnovne škole Visoka 9. prosinca. Vjeruje se da će ovaj turnir postati sastavni dio budućih izdanja humanitarne akcije Djeca za djecu.

Svi zainteresirani mogu sudjelovati u akciji uplatom na račun HR2124070001300038780. Također, novosti o humanitarnoj akciji mogu pratiti putem Instagram profila (@djecazadjecu), Facebook stranice (Djeca za djecu – Humanitarna akcija) te TikTok računa (@djecazadjecu2023).


Foto:EFST

POSLJEDNJE DODANO: