Stručni skup u Splitu: Mogućnosti financiranja poduzetništva na dnevnom redu

U nedavnom obraćanju, Tomislav Šuta predsjednik splitskog HDZ-a, naglasio je hitnu potrebu za podrškom i financiranjem poduzetnika u gradu Splitu, posebice nakon nedavne sjednice Gradskog vijeća. Nažalost, HDZ-ovi prijedlozi usmjereni na podršku malim i srednjim poduzetnicima, kao i poticanje zapošljavanja mladih, naišli su na odbijanje, ostavljajući poduzetničku zajednicu u stanju stagnacije.

Grad Split trenutno izdvaja tek 8.000 eura za podršku poduzetnicima, što svjedoči o nedostatku angažmana lokalne uprave. Sada, više nego ikad, gradonačelnik Ivica Puljak i njegov tim moraju se aktivnije uključiti u potporu poduzetništvu – istaknuo je Šuta.

HDZ-ov prijedlog obuhvaćao je ključne inicijative poput kreditiranja malih i srednjih poduzetnika, sufinanciranja početnika do 30. godine života te poticanja zapošljavanja mladih do 25. godine.

U svrhu rasprave o mogućnostima financiranja poduzetništva i identificiranju novih prilika, najavljen je stručni skup pod nazivom “Mogućnosti Financiranja Poduzetništva i Prilike u Financijskoj Perspektivi 2021.-2027.”, zakazan za 5. prosinca 2023. godine, s početkom u 18 sati, u AC Hotelu by Marriott Split.

Cilj događaja je okupljanje poduzetnika i stručnjaka, a među sudionicima će biti ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, predsjednik uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo, član uprave HAMAG-BICRO-a Ante Janko Bobetko, predsjednik GO HDZ Split Tomislav Šuta te državni tajnik i predsjednik ZPO HDZ SDŽ Tonči Glavina.

Radimo na stvaranju pozitivnih promjena. Otvoreno ćemo raspravljati o problemima i predstaviti moguća rješenja za podršku poduzetništvu u našem gradu. Pozivamo sve poduzetnike i zainteresirane strane da nam se pridruže na okruglom stolu. Ovo je prilika da zajedno radimo na poboljšanju poslovnog okruženja u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji – zaključio je Tomislav Šuta.

Registracija za sudjelovanje: Poveznica za registraciju

FOTO:HDZ press

POSLJEDNJE DODANO: