ZATAŠKANA ISTINA

Stravični detalji ubojstva dvogodišnje Danke

DJEVOJČICA Danka Ilić (2) iz Bora, Srbija, tragično je ubijena, potvrdio je predsjednik Aleksandar Vučić tijekom izvanrednog obraćanja iz Palače Srbija. Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić upravo je iznio detalje stravičnog slučaja, navodeći da su obojica osumnjičenih opisala zločin i uhićeni su, prenosi INDEX.HR.

Prema izvješću ministra Gašića, majka Danke je došla kući u Banjsko polje u 13:10 sati s djecom. Dok su se djeca igrala u dvorištu, majka ih je fotografirala. U 13:22, poslala je posljednju fotografiju mužu, nakon čega je njezin sin zatražio vodu koja je bila u vozilu nekoliko metara udaljeno.

Kako je izjavio ministar Gašić, majka je shvatila da Danke nema dok je uzimala vodu, te je u 13:41 pozvala muža, koji je stigao u 13:55 sati. U 13:45 je obavijestila policiju, koja je odmah pokrenula potragu.

U ovom slučaju aktiviran je sustav “Pronađi me”, a forenzika telefona je pratila kretanje majke, uspoređujući to s ostalim osobama na području. Na taj način su pronađena dva radnika vodovoda koji su se ispostavili kao počinitelji.

Osumnjičeni su zaustavili vozilo, tvrdeći da imaju potrebu za toaletom. Kada su krenuli dalje, pregazili su malenu Danku. Vozač je upravljao vozilom, dok je suvozač prebacio njezino tijelo, koje je bilo u besvjesnom stanju, u stražnji dio vozila.

Ministar Gašić je dalje izjavio da su osumnjičeni na poziv direktora istog dana otišli tražiti djevojčicu, što svjedoči o njihovoj hladnokrvnosti. Obavljeno je 15 poligrafskih testiranja, te pregledani zapisi 150.000 telefonskih poziva i poruka.

Osumnjičeni su se kretali brzinom od 20 km/h, pri čemu je vozač pokazao zakašnjelu reakciju na poligrafskom testiranju, dok je suvozač također imao reakciju na isto. Ministar Gašić je istaknuo da se informacija pojavila da je jedan od osumnjičenih vratio tijelo na drugu lokaciju, te da ne mogu vjerovati njihovim tvrdnjama jer pokušavaju prebaciti krivicu jedan na drugoga.

04, April, 2024, Bor – The police started searching the landfill after it was confirmed that little Danka Ilic, whose disappearance was reported last Tuesday in Banjsko polje near Bor, was killed. 04, april, 2024, Bor – Policija je zapocela pretragu deponije posto je potvdjeno da je mala Danka Ilic, ciji je nestanak prijavljen proslog utorka u Banjskom polju kod Bora, ubijena. Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL

POSLJEDNJE DODANO: