AUTOBUSNA NEREĆA

Strava u Njemačkoj: Na autocesti prevrnuo se Flixbus, najmanje pet osoba poginulo

Najmanje pet osoba poginulo je u prometnoj nesrećina njemačkoj autocesti A9 u blizini grada Leipziga. Prema pisanju njemačkih medija, prevrnuo se autobus tvrtke Flixbus koji je bio na putu za München. U teškoj nesreći ima i ozlijeđenih osoba. Portal B.Z. navodi kako je autobus iznenada skrenuo s ceste, zabio se u stabla te potom prevrnuo. U vozilu su bila 53 putnika te dvojica vozača.

 – Pet osoba poginulo je u nesreći, potvrdio je glasnogovornik policije, a Fenix magazin prenosi kako je situacija na mjestu nesreće dramatična. U akciji, kako su istaknuli spasioci, sudjeluje pet helikoptera. Informacije o identitetu smrtno stradalih trenutačno nisu dostupne.

Oko 9:45 dogodila se teška prometna nesreća na A9 kod Leipziga između Wiedemara i Schkeuditzer Kreuza, u kojoj je sudjelovao i autobus. Brojni spasioci zbrinjavaju ozlijeđene na mjestu događaja. Nekoliko je osoba smrtno stradalo u teškoj nesreći, navela je policija na platformi X te dodala kako je uspostavljena linija za informacije o nesreći i pitanja rodbine.

Autocesta A9 zbog prevrtanja autobusa zatvorena je, a Flixbus je već imao imao nesreću na gotovo istom mjestu. U svibnju 2019. godine, podsjeća Fenix magazin, autobus se prevrnuo oko 15 kilometara južnije, a tada je poginula jedna žena, prenosi večernji.

Točne okolnosti nesreće još nisu poznate. Naravno, blisko surađujemo s lokalnim vlastima i spasiocima na licu mjesta te ćemo učiniti sve što možemo da brzo i potpuno razjasnimo uzrok nesreće. Naše su misli sa svima koji su pogođeni ovom nesrećom i njihovim obiteljima, naveo je Sebastian Meyer, glasnogovornik Flixbusa.

POSLJEDNJE DODANO: