ODLUKE DISCIPLINSKOG SUCA

Stigle kazne za utakmice 33. kola HNL-a: Hajduku opet jedna od najvećih

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 33. kola. 

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 33. kola Hajduk – Varaždin domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila u 5. i 11. minuti po jednu baklju, u 20. minuti dvije bljeskalice, u 26. minuti jednu baklju, u 31. minuti jedan topovski udar, u 56. minuti dvije baklje, od 64. do 67. minute zapaljeno je šest dimnih naprava, dvadeset osam baklji i dvije bljeskalice, u 71. i 76. zapaljena je po jedna dimna naprava te u 90+3. minuti zapaljena je jedna baklja, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 6.000 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 33. kola Rijeka – Dinamo pripadnici gostujuće navijačke skupine (BBB), smještene na južnoj tribini, u 50. minuti zapalili tri baklje te uništili četrdeset i četiri sjedalice, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 3.500 eura.

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 33. kola Osijek – Lokomotiva navijači Osijeka, smješteni na istočnoj tribini, u 13. i u 68. minuti skandirali sucima utakmice “Cigani, Cigani“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 5.000 eura.

HNK Rijeka se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 33. kola Rijeka – Dinamo domaća navijačka skupina, Armada, smještena na sjevernoj tribini, u 1. minuti zapalila deset dimnih kutija i petnaest papirnatih konfeta te je zbog dima došlo do prekida utakmice od jedne minute, u 50. minuti zapaljena je jedna baklja na istočnoj tribini, u 61. minuti zapaljene su na sjevernoj tribini dvije bljeskalice i dvadeset baklji,  od kojih su dvije bačene iza gola te je zbog dima došlo do prekida utakmice od jedne minute, u 60 minuti zapaljena je jedna baklja na istočnoj tribini, dok su od strane gostujućih navijača BBB na južnoj tribini u 50. minuti zapaljene tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 5.500 eura. 

Kažnjava se i zato što su u 45. minuti utakmice domaći navijači na istočnoj tribini uzvikivali “Cigane, Cigane“ igraču Dinama, Stefanu Ristovskom, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 9.500 eura.

POSLJEDNJE DODANO: