RAZMJERNO TOPLO

Stigla veljača, a još nema jače zime

Nakon prosinačke, i srednja siječanjska temperatura zraka – unatoč povremenim hladnim valovima, na kopnu i čestim temperaturnim minusima – diljem Hrvatske bila je viša od prosječne, ali ipak s uglavnom manjim odstupanjima od prošlomjesečnih. Ostvare li se trenutačno vrlo vjerojatne prognoze, ni u veljači velike hladnoće biti neće, a razmjerno toplo vjerojatno će biti i proljeće!

I najnovije prognoze za temperaturne prilike u veljači prilično su skladu s dosadašnjima – daju prilično veliku vjerojatnost nastavka iznadprosječne topline, posebice sljedećih desetak dana. Mogućnost za hladnije razdoblje postoji u drugom dijelu mjeseca, trenutačno najvjerojatnije u trećem cijelom tjednu veljače.

Sutra na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i vjetrovito, uz jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu. Bura će u noći na subotu oslabjeti. More umjereno valovito, ponegdje i valovito. Najviša temperatura između 13 i 15 °C.

Podjednaka temperatura zraka i na jugu Hrvatske, uz obilje sunčanih sati, a ugođaj toplog vremena mogla bi kvariti samo umjerena i jaka bura, na udare i olujna. Slabljenje bure najvjerojatnije je prema subotnjem jutru, prenosi HRT.

POSLJEDNJE DODANO: