“Smojinih 100”: Na stotu godišnjicu njegova rođenja pripremljen je bogat cjelodnevni program

U sklopu manifestacije „Smojinih 100“, kojom se obilježava Godina Miljenka Smoje, objavljen je bogat program događanja.

U ponedjeljak, 13. veljače, u Hrvatskom domu u Splitu s početkom u 19 h Gradski zbor Brodosplit, pod ravnanjem maestra Vlade Sunka  održat će koncert – Hommage Miljenku Smoji: „Neću politiku u svoju butigu!“ Svi koji uhvate mjesto guštat će u izboru skladbi iz bogate splitske zborske pjesmarice, ali i Smojinim besidama i litratima.

Atmosferu Dalmacije otprije sto godina dočarat će gosti večeri, glumci kazališne družine Ritam igre, fragmentom iz predstave „Roko i Cicibela“.

U utorak, 14. veljače 2023., na stotu godišnjicu Smojinoj rođenja, pripremljen je bogat cjelodnevni program:

– u 9:30 sati, gradonačelnik Splita Ivica Puljak s izaslanstvom položit će cvijeće na grob Miljenka Smoje na žrnovačkom groblju.

– u 10 sati u Knjižnici Žrnovnica, Krešimirova 7, svečano će se otvoriti Spomen-soba Miljenka Smoje, u organizaciji Gradske knjižnice Marka Marulića i pod pokroviteljstvom Grada Splita. Tim povodom sve goste i posjetitelje očekuje prigodni program uz pokoje valentinovsko iznenađenje.

– u 11 sati u Split grill u Lori održat će se Smojina marenda u organizaciji udruge Timbar Dalmacije. Tom će prigodom biti dodijeljene Smojine nagrade za kulturni, umjetnički, sportski ili privredni doprinos suvremenoj Dalmaciji, i to legendarnom košarkašu splitskih žutih Rati Tvrdiću (za 2022.) i glazbenoj ikoni Terezi Kesoviji (za 2023.). Uz dobru spizu i kapljicu, goste će zabavljati klapa Friži i mješovita klapa Šurgadini.

– u 12:30 sati u Kazališnoj kavani u HNK bit će održana press konferencija na kojoj će Zagrebačko gradsko kazalište Komedija najaviti predstavu „Velo misto“, a splitski HNK predstavu Miljenko Smoje – Ivica Ivanišević: „Tiha noć“ (dramatizacija novelete iz Kronike o našem malom mistu).

– u 20 sati u Kinoteci Zlatna vrata održat će se projekcija filma „Roko i Cicibela“ (1978.), redatelja Stipe Delića, po scenariju Miljenka Smoje.

Sva događanja su otvorena za javnost.

POSLJEDNJE DODANO: