PROBLEM BROJ 1 U SRBIJI

Srpski mediji bijesni zbog jedne hrvatske navijačke pjesme

Okršaj Vatrenih sa aktualnim europskim prvacima je utakmica dana sudeći po ulozima i reputaciji dviju reprezentacija, a u Srbiji je počela priča oko registriranih hrvatskih pjesama za navijače na utakmici.

Telegraf, jedan od najčitanijih medija u Srbiji, na dan utakmice Hrvatske i Italije, objavio je članak s naslovom: “Skandal! Hrvati dostavili UEFA-i popis pjesama za meč s Italijom, a na listi je jedna s ustaškim simbolima.” Cijeli članak ide u nastavku.

Hrvatski navijači su u Njemačkoj podigli atmosferu na Europskom prvenstvu. Međutim, dogodio se skandal.

HNS je dostavio UEFA-i popis pjesama koje bi se puštale prije utakmice s Italijom. Prije utakmica protiv Španjolske i Albanije, navijači su se zagrijavali uz nove himne poput Najbolja kad je najteže i Srce vatreno Zaprešić Boysa.

Ostale pjesme koje su se puštale na stadionu uključivale su hitove domaćih izvođača kao što su Mišo Kovač, Doris Dragović, Prljavo kazalište, Colonia, Magazin, Tomislav Ivčić i Dalmatino.

Kontroverza je nastala kada se otkrilo da je na popisu pjesama za utakmicu s Italijom uključena pjesma Marka Perkovića Thompsona: Lijepa li si, koja sadrži provokacije i ustaške simbole.

POSLJEDNJE DODANO: