SLIJEDE TOPLIJI DANI

Srijeda sunčanija i toplija, ali ne posvuda

Do vikenda sunčanije i toplije, od četvrtka ponegdje i vruće, mnogima i sparno, te i dalje nestabilno, osobito u unutrašnosti, gdje će ujutro biti i magle.

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj biti više sunčana vremena nego u utorak, ali još ponegdje i popodnevnih pljuskova, možda i grmljavine. Ujutro mjestimice magla, uz najnižu temperaturu zraka od 12 do 15 °C, a njezine najviše poslijepodnevne vrijednosti bit će 26 ili 27 °C.

Podjednako toplo, i toplije nego u utorak, te ujutro maglovitije, danju sunčanije bit će i u središnjoj Hrvatskoj. No, i dalje ne posvuda stabilno pa su poslijepodne mogući pljuskovi i grmljavina.

Dalmaciji još viša, uz dosta sunčanog vremena, ali i mjestimice moguću kišu – u noći uglavnom na južnijim otocima pa poslijepodne u unutrašnjosti, u obliku lokalnih pljuskova. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenome sjeverozapadni, a more mirno ili malo valovito i na prevladavajuće sunčanom jugu Hrvatske, gdje će ujutro biti 15 do 18 °C, poslijepodne 26, 27 °C., javlja HRT

U nastavku tjedna na Jadranu još više vedrine i daljnji rast temperature, ne samo zraka nego i mora, uglavnom mirnog ili malo valovitog jer će vjetar biti većinom slab. Noći ponegdje tople, a dani gotovo pa vrući.

POSLJEDNJE DODANO: