TALENT U IZMAKU

Srednjoprugaš Juraj Bilaver postao prvak države u tri skakačke discipline

Juraj Bilaver, atletičar iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra, postigao je izvanredan uspjeh na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za atletske veterane u Zagrebu. U dobnoj kategoriji M35, koja obuhvaća najmlađe veterane, Bilaver je osvojio zlatne medalje u troskoku, skoku u dalj i skoku u vis. Njegovi rezultati su impresivni: u troskoku je skočio 12,27 metara, u skoku u dalj 5,30 metara, a u skoku u vis 1,53 metra.

Ono što ovaj uspjeh čini posebno zanimljivim jest činjenica da je Bilaver tijekom svoje atletske karijere bio srednjoprugaš, no uvijek je pokazivao interes za skakačke discipline. Njegova transformacija u skakača nije došla iznenada, već je već ranije nastupao na Svjetskom veteranskom prvenstvu u troskoku.

Ova trostruka pobjeda u skakačkim disciplinama svjedoči o Bilaverovim iznimnim vještinama i predstavlja potvrdu njegovih vrijednosti kao sportaša. Ovaj uspjeh također predstavlja zamašnjak za nove velike rezultate, budući da je Juraj tek na početku svoje veteranske karijere. S obzirom na njegovu predanost i talenat, možemo očekivati da će Bilaver nastaviti ostvarivati izvanredne rezultate u budućnosti.

POSLJEDNJE DODANO: