KOMENTAR

Sreća nas je dugo lijepo mazila, na ovom Euru nas je napustila

Hrvatska je do 98. minute držala 1:0 protiv Italije i prolaz u osminu finala Europskog prvenstva. Dvoboj sa Švicarskom u subotu u Berlinu u 18 sati, tako je to izgledalo do posljednjih nekoliko sekundi. I onda je popustila koncentracija, Calafiori je prošao kroz sredinu, proslijedio ulijevo prema Zaccagniju, a ovaj neobranjivo pogodio za 1:1 i vjerojatnu eliminaciju s Europskog prvenstva. Neka teorija nas vodi dalje s dva boda, ali vjerujemo da će se to brzo raspršiti.

Na ovom Europskom prvenstvu se sve okrenulo protiv nas. Gdje nas je sreća nekada baš lijepo mazila (Svjetska prvenstva u Rusiji i Kataru) s prolascima na penale, sada smo kažnjeni s dva pogotka u doslovce posljednjim sekundama. Najprije protiv Albanije za 2:2, sada protiv Italije za 1:1. Neće nas Njemačka kao domaćin, šest utakmica – bez pobjede, dva poraza i četiri remija.

Luka Modrić je na klupi grizao dres gledajući posljednje sekunde, činilo se da će Mali princ i na pragu 39. rođendana još jednom povesti Hrvatsku u nebeske visine, ali očito nije bilo suđeno. Iz tragičara se pretvorio u junaka u manje od 60 sekundi, nije iskoristio jedanaesterac, a potom je zabio iz sljedeće akcije. Scenarij napisan za romane, na žalost, bez sretnog završetka.

Zašto je Makkelie produžio utakmicu za čak osam minuta, nećemo ulaziti u to. Definitivno previše, ali sami smo krivi. Ili smo jednostavno ispucali našu sreću u posljednjih šest godina. Albanija, pa Italija. Dva pogotka na samom kraju utakmica. Ne može biti slučajno.

POSLJEDNJE DODANO: