NULTA TOLERANCIJA NA CESTAMA

Splitsko-dalmatinska policija najavljuje pojačan nadzor prometa

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava nastavlja s pojačanim aktivnostima nadzora prometa kako bi osigurala sigurnost tijekom prosinca. Jučer su provedene intenzivne kontrole od Makarske do Imotskog, a ovog vikenda fokus će biti na području Trogira, Kaštela, Solina, Splita i Sinja.

U jučerašnjem nadzoru policija je sankcionirala 88 prekršaja, od kojih se ističu 19 prekršaja zbog brze vožnje, 6 zbog alkohola, 10 zbog korištenja mobitela te 36 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Današnji intenzivni nadzor, planiran od 13 do 19 sati, usmjeren je na najteže prometne prekršaje koji često rezultiraju ozbiljnim prometnim nesrećama. Cilj policije je osigurati mirne i sigurne blagdane te apeliraju na suradnju građana i sudionika u prometu.

Policija posebno upozorava vozače da obrate pažnju na najrizičnije skupine u prometu, uključujući vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla. Grubo kršenje pravila, poput prekoračenja brzine uz konzumaciju alkohola te nepoštivanje sigurnosnih mjera, može rezultirati teškim posljedicama.

Ovog prosinca poklonimo sigurnost jedni drugima. Odgovorno ponašanje u prometu čuva ne samo vlastiti život, već i život svih ostalih sudionika – ističe Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

POSLJEDNJE DODANO: