MARATON DOBROTE

Splitski sportski novinari nadmašili očekivanja: Donacije za beskućnike dosegle 40.000 eura

Grupa splitskih sportskih novinara ‘4N’ i ove je godine organizirala tradicionalnu humanitarnu akciju ‘Tone hrane za splitske beskućnike’. Kada je akcija pokrenuta nazvali smo je ‘Tona hrane za splitske beskućnike’, no tona je već u drugoj sezoni prerasla u dvije, pa tri…, tako da s ponosom otkrivaju kako će i u dvanaestom izdanju donacija premašiti prošlogodišnju, koja je iznosila 27.877,68 eura u hrani i higijenskim potrepštinama. Svi pokazatelji idu u smjeru toga da će se na koncu skupiti između 35-40.000 eura te time premašiti ukupnu cifru donacija od 135.000 eura, odnosno milijuna kuna, sve u korist socijalne samoposluge i splitskih beskućnika o kojima brine Udruga ‘MoSt’.

Akciju su i ove godine podržali HNK Hajduk kao klub, ali i njihovi prvotimci Lovre Nikola Kalinić, Filip Krovinović i Dario Melnjak, potom TK Marjan, Klub splitskih Olimpijaca, KK Split, VK Jadran, JK Mornar, NK Adriatic, RK Nada, ŽARK Split, MNK Split, HPD Mosor…, a privatne donacije dali su i bivši igrači i kapetani Hajduka Mario Pašalić, Zoran Nižić, Mario Maloča, Mijo Caktaš, Goran Milović, Toma Bašić, Stanko Jurić, Stipe Biuk, Stefan Simić, Tonio Teklić…, izbornik Zlatko Dalić, Ivan Strinić, Ivan Perišić, Ivan Rakitić, Luka Bogdan, kapetani KK Splita Nikola Vujčić i Srđan Subotić…, djelatnici Javne ustanove športski objekti, obitelji Vlašić, Antunović, Ignjatić, Katić, Maljković…

– Svima im od srca hvala, kao i tvrtkama koje su dale veliki doprinos akciji i ove je godine. Od tvrtke ‘Tommy’, koja je donirala 25% u robi na sve što je kod njih kupljeno, kao i SuperSport, Deltron, Dalmatinski portal te tvrtkama ‘Pivac Vrgorac’, ‘Gastro ribarnice Brač’ i ‘Nektar Natura’ koje su donirale znatne količine vlastitih proizvoda. – rekli su organizatori.

Uručenje donacije upriličit će na stadionu Poljud u srijedu 13. prosinca u 10:00 sati (maratonski ulaz pored autopraonice), a na dodjelu će i osobno doći neki od sportaša koji su sudjelovali u akciji.

POSLJEDNJE DODANO: