ODLAZAK LEGENDE

Splitski HGSS-ovci s tugom se opraštaju od Omara

Hrvatska gorska služba spašavanja s tugom obavještava javnost o odlasku jednog od svojih najcjenjenijih članova. Današnjeg petka, u dobi od 13 godina, preminuo je Omar, potražni pas Stanice Split, čija je predanost i hrabrost ostavila dubok trag u svijetu spašavanja ljudskih života. Ovaj vjerni suputnik i neumorni radnik bio je nezamjenjiv dio službe, čije su akcije spašavanja često bile ključne u iznimno zahtjevnim situacijama.

Nažalost, ovog petka, u 13. godini napustio nas je naš Omar, potražni pas stanice Split koji je imao licencu iz airscenta i mantraila. Zahvaljujemo se Omaru na svim odrađenim akcijama – tužnu vijest javili su iz Stanice Split. Služenje u službi spašavanja ljudskih života, služenje u Hrvatskog gorskoj službi spašavanja, posebna je priča, posebna predanost, posebno prijateljstvo i odanost. Omar je kao štene stigao iz Češke, zvao se Omar, a stanica Split je prepoznala taj potencijal, jer pas i vodič su veliki potencijal u potražnim akcijama gdje su pravovremenost i preciznost ključni. Sa svojim vodičem Brunom Omar je prošao cijelu Hrvatsku i šire, vrijedno trenirao od početne socijalizacije do ozbiljnih treninga koji su rezultirali onim što i jest najvažnije – pronalaženjem nestalih osoba i spašavanjem mnogih života. Omar je otišao u poznoj psećoj starosti, a spašavatelji će ga se sjećati kao istinske legende i vjernog pratitelja. – stoji u objavi.

U svojih 13 godina, Omar je ostavio neizbrisiv trag u svijetu spašavanja ljudskih života. Njegova služba u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja nije bila samo posao, već način života, ispunjen nepresušnom željom za pomoći onima kojima je to bilo najpotrebnije.

POSLJEDNJE DODANO: