Split: Zapaljen Golf Josipa Čubelića, atentatora na Acu Rusa

Vozilu su "preživjeli" tek jedan kotač i prednji blatobran, šteta se procjenjuje na 80 tisuća kuna.

Splitska policija navodi kako je uzrok požara "otvoreni plamen", službena je to verzija onoga – požar je vrlo vjerojatno podmetnut.

Kako neslužbeno uspijevamo doznati, premda mu nije formalni vlasnik, Golf je to Josipa Čubelića (27) zvanog Čuba koji je javnosti poznatiji kao atentator na Aleksandra Dimitrova "Acu Rusa" (44) u travnju prošle godine. Tada je ispred kafića Vatra u Velebitskoj ulici na poznatog splitskog redara ispalio dva hica od kojih je jedan završio u natkoljenici, a drugi u asfalt pored njega i prijatelja mu Davora Firića.

Jedva je to Dimitrov preživio, spašen je zahvaljujući rapidnom dolasku u bolnicu i hitnom operacijom. No, kasnije mu se stanje pogoršalo, kako je Dalmacija News već pisao, dobio je plućnu emboliju, čak je tjedan dana bio u komi, a sve skupa u bolnici je proveo nekoliko tjedana oporavljajući se.

U listopadu prošle godine Županijsko državno odvjetništvo prijavilo je Čubu za dvostruki pokušaj ubojstva, a odlukom suca istrage produžen mu je istražni zatvor. Podsjetimo kako se 27-godišnjak na ispitivanju branio kako je pucao jer mu je Rus reketario prijatelje…

POSLJEDNJE DODANO: