PORAZ U ČAČKU

Split u tijesnoj završnici ovaj puta ostao bez pobjede

Košarkaši Splita nisu uspjeli vezati četvrtu pobjedu u ABA ligi, u 17. kolu su poraženi od Borca u Čačku s 83:93. Krajnji rezultat vara, jer je na 1.48 prije kraja ubačajem Sullivana žuti sastav dospio na samo koš zaostatka (83:84), a onda su završnicu odigrali jako loše. Zapravo, kao da ih je „ubila“ četvrta trica Tomaševića iz isto toliko pokušaja, ona za 83:87 na 1.25 do kraja. Shorter je nakon toga promašio dvicu i potom napravio nesportski prekršaj, utakmica je odlučena, a Borac je stigao nonšalantnom Splitu zabiti još četiri koša.

Prvo poluvrijeme je proteklo u čestim izmjenama u vodstvu s dva prilično raspoložena napada. Treću četvrtinu je Split otvorio katastrofalno, u manje od četiri minute izgubili su pet lopti i dozvolili Borcu seriju 11:0 za 59:47. Ipak, puno je vremena ostalo da bi se od utakmice digle ruke i Split je to zorno pokazao nizom od 19:4 kojom je došao do preokreta (66:63). Tricom Tomaševića na isteku treće četvrtine u posljednjih deset minuta se ušlo izjednačeno.

Slaven Rimac je u ovoj utakmici koristio uglavnom šest igrača (Funderburk, Perković, Shorter, Sullivan, Kalajžić i Tišma), Ljubičić je odigrao nešto više od 10 minuta, dok je Kučić dobio pet u drugoj dionici. Možda je i u tome uzrok pada na kraju, iako nije sramota izgubiti u Čačku. Iznenađujuće je da su Splita dobili Uskoković i Tomašević, nitko od trojice Amerikanaca.

BORAC: Rebrača 6, Segu 5, Birts 12, Nikolić, Tasić 10, Radović, Tomašević 20, Talić 2, Franklin 8, Uskoković 24, Čarapić 6, Manojlović.

SPLIT: Funderburk 10, Perković 10, Shorter 21, Sullivan 15, Kalajžić 9, Tišma 11, Kučić, Perkušić, Dubravčić, Pavin, Ljubičić 7.

POSLJEDNJE DODANO: