NOVI STANDARD

Split Tech City potiče razvoj djevojaka u tehnologiji

Split Tech City poznata udruga koja okuplja tehnološke tvrtke u Splitu, provela je ove godine zapaženi projekt pod nazivom Women in Tech Meetup. Ovaj događaj predstavlja samo jedan od mnogih inicijativa koje provodi udruga s ciljem poticanja osobnog i profesionalnog razvoja mladih ljudi u tehnološkom sektoru.

Glavni fokus ovogodišnjeg projekta bio je usmjeravanje djevojaka prema tehnološkim zanimanjima te povezivanje žena koje već rade u području tehnološke industrije. U sklopu Meetupa, održan je serijal edukativnih programa na kojima su iskusne žene iz splitskog tehnološkog sektora prenosile svoja znanja i iskustva mladim ženama koje su zainteresirane za ulazak u ovu rastuću industriju.

Nikolina Kukoč iz Split Tech Cityja naglasila je važnost Women in Tech Meetupa, ističući da je ova inicijativa jedinstvena na području Splita te da ima za cilj popularizaciju IT sektora, tehnoloških zanimanja i poduzetništva među djevojkama i ženama. Kukoč je naglasila kako je Meetup otvoren i za muške sudionike, ali je dizajniran na način da pruža poticaj ženama da se uključe, osjećaju potporu i zajedništvo s drugim ženama u industriji.

Women in Tech Meetup također slavi žensku energiju u sektoru koji se često percipira kao rezerviran za muškarce. Svaki događaj sastoji se od predavanja i panel rasprava na kojima iskusne profesionalke dijele svoja iskustva, nakon čega slijedi neformalno druženje.

Jedna od panel rasprava na ovogodišnjem Meetupu bila je pod nazivom Moć ženskog poduzetništva, na kojoj su sudjelovale uspješne žene iz različitih segmenata tehnološke industrije. Druga panel rasprava pod naslovom Različite priče, ista iskustva? okupila je žene s različitim ulogama u tech industriji, pružajući uvid u raznolike puteve karijere.

Svečano zatvaranje Women in Tech Meetupa obilježeno je predavanjem Suzane Špika, voditeljice HR odjela u IT tvrtki Postindustria, koje je istraživalo teme poput fenomena varalice, samoodbijanja i perfekcionizma.

Snimke svih panela i predavanja dostupne su na YouTube kanalu Split Tech City, a ovaj projekt podržan je financijski od strane Grada Splita. Split Tech City i njihov Women in Tech Meetup nastavljaju biti ključni pokretači razvoja ženskog prisustva u tehnološkom sektoru Splita.

POSLJEDNJE DODANO: