CVJETNA RAPSODIJA U SPLITU

Split se sprema za 47. Praznik cvijeća: Marulićev cvit i proljetna čarolija

U povodu održavanja 47. tradicionalne gradske manifestacije “Praznika cvijeća”, a pod geslom “Marulićev cvit-Split”, u prostorijama organizatora, Udruženja obrtnika Split, danas je održana konferencija za medije kojoj su nazočili predstavnici Grada Splita, Turističke zajednice i tvrtke “Parkovi i nasadi” i “Žnjan”.

Marko Marulić Splićanin tema je ovogodišnje manifestacije, a kroz cvjetnu priču posjetitelje će se upoznati sa njegovim život i doprinosom Splitu te životom u doba renesanse. Kako je najavio Vilim Bujević, predsjednik obrtničke komore Split, službena ceremonija otvaranja “Praznika cvijeća” bit će u Dioklecijanovim podrumima, na prvi dan proljeća, 20. ožujka.

Osim florista, dio ovogodišnje manifestacije, koja će biti u znaku najznačajnijeg Splićanina, jesu i zanatlije, modni dizajneri, frizeri, kao i ugostitelji. Kako je „Praznik cvijeća“ i međunarodni događaj, očekujemo dolazak kolega florista iz Italije, Slovenije, Poljske i Mađarske. Ovaj događaj poprima oblike jednog jakog i prepoznatljivog splitskog turističkog proizvoda – kazao je Bujević dodavši kako će događanje potrajati do 26. ožujka. Antonija Eremut Erceg, pročelnica Službe za razvoj grada, navela je kako je „Praznik cvijeća“ manifestacija koja okuplja ljude dobre volje, sjajnih ideja, sa zajedničkom željom da se uradi dobro djelo.

Iz više razloga manifestacija je važna za naš grad. Osim što okuplja i promiče naše obrtnike i njihova znanja i vještine, manifestacija navaljuje proljeće, turističku sezonu, promiče radost življenja te iz godine u godinu okuplja sve veći broj aktera – navela je, među ostalim, pročelnica Eremut Erceg. Direktor „Parkova i nasada“ Siniša Gašparević istaknuo je kako u tijeku investicijski ciklus sa ciljem većeg oplemenjivanja grada sa još ljepšim zelenim površinama. Čelnica Turističke zajednice grada Alijana Vukšić navela je kako „Praznik vijeća“ sa svakim novim izdanjem sve veća, bolja i kvalitetnija manifestacija, čestitavši organizatorima na uloženim trudima.

Na Rivi je predviđeno i održavanje prodajnog asortimana koji bi na neki način imao humanitarni karakter. Naime, Udruženje obrtnika Split ima potpisanu suradnju sa Udruženjem obrtnika Sisak, koja je u konačnici produkt humanitarnog djelovanja našeg Udruženja na područja zahvaćena potresom krajem 2020. godine.

Organizacija manifestacije je u rukama Udruženja obrtnika Split, u suorganizaciji sa Obrtničkom komorom Splitsko – dalmatinske županije, gradskim tvrtkama “Žnjan” , “Parkovi i nasadi”, a pod pokroviteljstvom Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i Muzeja grada Splita-

POSLJEDNJE DODANO: