DRAMA NA GRIPAMA

Split pobijedio Zadar, ostavio ga na 4 koša u posljednjoj četvrtini!

Košarkaši Splita su u velikom derbiju prvenstva Hrvatske pobijedili Zadar sa 67:65, te se tako izjednačili na 1. mjestu na ljestvici s omjerom 16-2. Presudili su koševi DJ Funderburka 8 sekundi prije kraja, ali prije svega treba naglasiti da je Zadar pobijedio samog sebe, jer je u posljednjoj četvrtini ostao na samo četiri poena (Žganec i Mekić po 2).

Činilo se da je momčad Danijela Jusupa (bez Luke Božića i Ivana Ramljaka) na putu prema uvjerljivoj pobjedi nakon što je u 30. minuti na pogon Lovre Mazalina povela 61:50 protiv indisponiranog domaćina. U tom trenutku na Žute nitko ne bi centa stavio. Ne bi ni većim dijelom posljednje četvrtine, ali nekako su dovukli do 65:65 (trica Shortera) na 2.10 prije kraja.

Ispada da je na kraju slavio manje lošiji, jer je toliko pogrešaka s obje strane viđeno da je to nevjerojatno. Zadar je svoj hendikep bolje rješavao, Mazalin je briljirao trećoj dionici kad je postigao 10 od svojih 20 koševa. Split se mučio, izgledalo je da su svi neraspoloženi, no nisu odustajali.

Funderburk je položio na 8 sekundi prije kraja u još jednom napadu koji nije obećavao, a potom je Mekić bez ikakvog rezona bacio loptu u aut i oduzeo Zadru priliku za produžetak ili čak pobjedu.

SPLIT: Funderburk 13, Perković 9, Shorter 13, Sullivan 6, Kalajžić 12, Tišma 4, Runjić 4, Klepo, Vuko 6, Perkušić, Dubravčić, Pavin.

ZADAR: Davis 6, Klarica, Vujačić 9, Žganec 9, Mazalin 20, Lakić 4, Mekić 5, Jambrović, Drežnjak 12, Grbić, Božić, Ramljak.

POSLJEDNJE DODANO: