PETAK: CIBONA NA GRIPAMA

Split mora vratiti dio dugova i poslati poruku prije doigravanja

Košarkaši Splita u petak u 20 sati na Gripama dočekuju Cibonu u okviru 30. kola Favbet Premijer lige i ta utakmica realno u rezultatskom smislu ne znači puno, jer će Split ostati drugi (25-4), a Cibona treća (22-7) uoči doigravanja. U psihološkom smislu utakmica znači puno više. Najprije zato što je Cibona čak tri puta ove sezone pobijedila Split – dva puta u ABA ligi i jednom u domaćem prvenstvu. I oba puta na Gripama. K tome, prilično je izvjesno da će se Split i Cibona sresti u polufinalu doigravanja, pa je ovo u neku ruku utakmica s kojom bi Žuti konačno morali poslati poruku.

Cibona nas je u većini partija ove sezone nadigrala, pa se nadam da će momci biti motivirani, kao što sam i ja motiviran u pripremi utakmice. Ne smijemo se zamarati njihovim problemima, nego razmišljati o našoj igri, dizanju samopouzdanja, kako bismo što spremniji dočekali playoff – rekao je trener Splita Slaven Rimac.

Osim što im je Cibona neočekivano postala kost u grlu, Split u ovu utakmicu ulazi s minus 51 iz posljednje dvije (Cedevita Junior ih je dobila čak 32 razlike, a Crvena zvezda 19), pa je jasno da mora popraviti – sve.

Nadam se, u svakom slučaju, da smo spremni pobijediti. Cibonu svi omalovažavaju i podcjenjuju zbog problema koji su utjecali na njihov roster, ali u ABA ligi su pokazali puno, prije svega su pokazali karakter. Oni žele igrati i ne padaju lako. Normalno je da im fali rotacija, riskiraju više nego inače. Nema tu puno priče, kvaliteta je na našoj strani. Treba ući s velikom energijom. Pobjeda nam matematički donosi broj dva prije playoffa. Oni su nas triput pobijedili, mi jednom, tu je sve jasno. Moramo pokazati pravo lice. ABA liga je iza nas, moramo izgledati kako treba u svakoj sljedećoj utakmici i nastojati da rastemo.

Rimac žali zbog nedostatka treninga u posljednje vrijeme.

Ne možemo govoriti o pretjeranom odmoru. Mi dugo nismo uspjeli napraviti niti jedan trening, svrsishodan trening. Ovaj tjedan ćemo uspjeti, kao i nakon toga, računam na 7, 8 treninga prije playoffa.

Cibona je sa suženom rotacijom najčešće igrala zonsku obranu, koju Split nikako nije uspio razbiti. Što će se dogoditi sada?

Napad je bitan, ali kvalitetna obrana i trčanje u leđa su ključ. Ne smije im dopustiti da se svaki put postave u zonu – zaključio je Rimac.

POSLJEDNJE DODANO: