MEĐUGENERACIJSKA SURADNJA

Split domaćin ‘LiberatoTalk’ konferencije: Mladi u središtu inkluzivnog obrazovanja

Udruga Liberato, osnovana od strane studenata Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu, najavila je svoju godišnju konferenciju “LiberatoTalk” s temom “Mladi su inkluzivni”. Ovaj događaj, koji se ističe kao sjajna platforma za socijalnu integraciju i aktivno sudjelovanje mladih u društvu, a održat će se 1. prosinca na adresi Kopilica 21, Split.

Fokus na inkluziju i obrazovanje: Centralna tema ovogodišnje konferencije je važnost inkluzivnog obrazovanja i međunarodne mobilnosti studenata. Program će obuhvatiti panel rasprave s ključnim dionicima u obrazovanju i socijalnoj integraciji, uključujući Maju Karaman Grbavac, savjetnicu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Jerka Šarića, predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, te mnoge druge ugledne goste.

Budućnost kroz edukaciju i suradnju: “LiberatoTalk” će također istraživati važnost projekata poput Erasmus+ u oblikovanju inkluzivnijeg obrazovnog okruženja. Predstavnici SEA-EU alijanse i Erasmus Student Networka podijelit će svoja iskustva o međunarodnoj suradnji u obrazovanju.

Priprema za tržište rada: Drugi dio konferencije fokusirat će se na razvoj vještina potrebnih za uspjeh na tržištu rada, s posebnim naglaskom na mr. sc. Ivonu Jukić, voditeljicu Ureda za poslovnu suradnju SOSS, i Antoniju Peroš, voditeljicu Ureda za upravljanje karijerama.

Rasprava o europskim izborima: Također će se razmatrati uloga mladih u Europskim izborima 2024., s posebnim gostom Markom Bokom iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

POSLJEDNJE DODANO: