TRIJUMF U BEOGRADU

Splićanka Lucija Bilobrk osigurala mjesto u finalu Europskog boksačkog prvenstva

Ovo bi mogao biti sjajan, odličan četvrtak za hrvatski boks. Naime, u Beogradu na seniorskom Europskom boksačkom prvenstvu ovog su dana planirana tri polufinala hrvatskih predstavnika, a jedno je okončano i to grandioznim trijumfom.

Stasita Splićanka, Lucija Bilobrk plasirala se u finale kategorije do 81 kg i to izrazito nadmoćnom pobjedom nad Elmom Hajrović iz Srbije. Naša je Lucija pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca, 5-0. Svih petero sudaca (iz Moldavije, Azerbajdžana, Tunisa, Kirgistana i Izraela), bodovalo je sve tri runde po 10-9 za našu boksačicu. Već iz ovog rezultata razvidno je koliko je naša boksačica ovladala ringom u Beogradu protiv domaće suparnice. – pišu Sportske novosti.

Lucija Bilobrk je inače višestruka prvakinja države i mnogima iz borilačkih sportova vjerojatno jako dobro znana. Lucija je naime svjetska i europska prvakinja u savateu, kick-boxingu i tajlandskom boksu, ali očito joj “leži” i klasični odnosno olimpijski boks. Ove je godine već bila osvojila jak turnir, Kup nacija u vojvođanskom Somboru, a sada je i u finalu Europskog prvenstva.

Tijekom večeri očekujemo još i polufinala dvojice Slavonaca, poluteškaša Gabriela Veočića i teškaša Luke Pratljačića.

POSLJEDNJE DODANO: