Splićanin kupovao igraću konzolu pa ga prevarili, ostao je bez 7 tisuća eura

Bez sedam tisuća eura ostao je lakovjerni muškarac koji je preko interneta pokušao kupiti igraću konzolu, zbog čega splitska policija još jednom upozorava na računalne prevare i građane poziva na oprez.

Iz splitske policije izvijestili su da su primili još jednu prijavu za kazneno djelo računalne prevare u kojoj je muškarac preko internetskog oglasnika pronašao oglas za kupnju igraće konzole, kontaktirao “prodavača” i zatim primio poruku s linkom te slijedeći daljnje upute, u predviđene rubrike upisao svoje osobne i bankovne podatke.

Naknadno su ga djelatnici banke upoznali da je netko pokušao dignuti brzi kredit na njegovo ime te da je u više navrata s njegova računa skinuto više od sedam tisuća eura, kažu u policiji.

Među evidentiranim kaznenim djelima računalne prijevare u prošloj godini, najviše je bilo phishing prijevara. Prevaranti u vrlo kratkom roku od objavljivanja oglasa kontaktiraju žrtvu i dogovaraju kupnju i dostavu predmeta koji se prodaje. Sa žrtvama uspostavljaju kontakt preko popularne mobilne aplikacije za komunikaciju te im u poruci šalju poveznicu na internetsku stranicu koja je vjerna kopija neke od poznatih dostavljačkih službi u Hrvatskoj, javljaju iz PU splitsko-dalmatinske.

POSLJEDNJE DODANO: