PREDIVNE VIJESTI

Spašena kujica iz Splita postala je mama!

Azil Dubrovnik podijelio je na društvenim mrežama slike jedne od spašenih kujica iz Splita koja je jučer, na Uskrs, započela porod. 

-Nama su blagdani počeli dramatično jer kujica iz Splita započela je jučer porod. Na svijet je donijela samo jednog malenoga i trudovi su stali. Bili smo uz nju zajedno s veterinarima i nakon duže stanke u porodu odlučeno je da hitno mora u ambulantu. 

Obavljen je carski rez i spašeno je sedam mališana i mama. Jedno štene zapelo je pri porodu i sama pomisao da je morala sama rađati, u kokošinjcu na lancu u kojem je bila zatvorena, je jeziva. 

Maleni su cijelu noć grijani i hranjeni na dudu i kad se mama probudila polako smo krenuli s upoznavanjem. Mama ih polako prihvaća, a dohranjujemo ih svaka dva sata. Dva najmanja štenca jako su slaba ali dajemo sve od sebe da izguraju i izbore se za život.

Mama je jako nepovjerljiva i osigurali smo joj mir za ove najteže dane. Nadamo se blagdanskom čudu da svi prežive ovaj prvi najkritičniji period, napisali su na Facebooku.

POSLJEDNJE DODANO: