POTPORE PODUZETNICIMA

Solinski boom poduzetništva: Gradonačelnik ističe rezultate mjera poticanja

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević danas se pohvalio rezultatima poticanja poduzetničke klime u gradu kroz niz mjera koje su provedene tijekom godina.

Snažan angažman lokalne uprave rezultirao je porastom broja poduzetnika, posebno mladih, koji su se odlučili za pokretanje vlastitih poslovnih poduhvata. – naveo je.

Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

– Dugi niz godina Grad Solin potiče razvoj poduzetničke klime kroz provođenje različitih mjera. Rezultat je sve veći broj poduzetnika u našem gradu, osobito mladih. Ove godine više od 200 malih i srednjih poduzetnika ostvarilo je pravo na financijsku potporu Grada, od toga dodijeljeno je i 30 potpora koje se odnose se na novoosnovane tvrtke.

Povećanje broja odnosi se i na nove poljoprivrednike – danas smo potpisali ugovore sa 26 poljoprivrednika o dobivenoj potpori u sklopu Programa potpora poljoprivredi.

Pozitivan porast puno govori o trudu, volji i želji prema ulaganju u svoju budućnost pa onda i u budućnost našeg grada.

Čestitam svim korisnicima potpora! Vjerujem da smo barem malo pripomogli i doprinijeli stvaranju boljih uvjeta za razvoj novih ideja i projekata. A možda smo i potaknuli nekoga da se i sam upusti u poduzetničke vode sljedeće godine. – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: