“Plemena” u Lori, osvojite ulaznice

Predstava “Plemena” redateljice i scenografkinje Slavice Knežević u produkciji Kazališta Planet Art i Exit Teatra održat će u subotu, 12. travnja, s početkom u 19.30 sati u DOM HV-a u Lori.

“Plemena”, prema tekstu Nine Raine, nam pružaju sliku današnjeg svijeta, govore o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje. Kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji ova višestruko nagrađivana drama nam pokazuje da o toj (ne)pripadnosti i dalje ovisi sreća pojedinca. Štoviše, umjesto da nam ponavlja kako smo svi jednaki Plemena nam nude spoznaju i ukazuju na činjenicu koliko smo različiti. Gdje se ipak nalazi taj prostor u kojem plemena mogu naći suživot i kako – o tome govori ova predstava. 

Priča glasi ovako… Gluhi Billy odrasta u obitelji u kojoj svi čuju. On zna da je drugačiji, ali svoj prostor, pripadnost i samopouzdanje stječe tek upoznavši djevojku koja ga upoznaje sa svijetom gluhih. To dovodi do velikih, dramatičnih, promjena u cijeloj obitelji koja kroz Billyjevo osamostaljivanje doživljava lom, rasap i katarzu. Priča je to o dva brata, o izdaji i ljubavi u kojoj na kraju svi učimo slušati jedni druge. Priča je to o obitelji u kojoj će svatko moći prepoznati i svoju obitelj.  

Igraju Marko Torjanac, Slavica Knežević, Jasna Palić Picukarić, Lana Gojak, Vanda Winter, Matija Kačan, Janko Popović Volarić, Slaven Španović i Petra Kurtela.

Za predstavu Plemena čitatelje Dalmacija Newsa darujemo s dva puta po dvije ulaznice. Potrebno je poslati mail s osobnim podacima na [email protected] s naslovom maila “Plemena”. Imena dobitnika objavit ćemo tijekom četvrtka 10. travnja.

POSLJEDNJE DODANO: