SPLIT PROTIV ZADRA

SLAVEN RIMAC UOČI ZADRA: “Ako ćemo igrati dobro, igrat ćemo i u playoffu ABA lige“

Uoči gostovanja Splita u ABA ligi (21. kolo) u Zadru ovoga petka (igra se od 19 sati) trener Žutih Slaven Rimac ovako je najavio utakmicu:


– ⁠Odlično se poznajemo, bit će ovo naša peta međusobna utakmice ove sezone, 3:1 je za njih. Idemo se revanširati, jači smo za Kučića i Ljubičića, iako ne znamo koliko će Ljubičić moći participirati. Isto tako, Amerikancima smo u ovoj stanci dali da idu u SAD, da se vide s obiteljima, pa su malo kasnije vratili. U ABA ligi nemamo barijeru igranja istovremeno s tri stranca, što je dobro. Zadar će sigurno biti raspoložen pred svojim navijačima.


Malo je kada Split ove sezone bio kompletan kao sada.


– ⁠Ne volim tražiti alibije, ovo je dovoljno kvalitetna ekipa da u većini utakmica može odgovoriti svakome i kad nam netko fali. Ako ostanemo kompletni, bez ozljeda, bit će bolje. Igrači su motivirani. Nije još završnica sezone, ali ulazimo polako u tu fazu. Mislim da ćemo biti dobri. Još nismo pokazali sve što možemo, velika je želja okončati sezonu s trofejem.


Luka Božić je najveća prijetnja, ne samo Splitu, nego općenito svakome tko igra protiv Zadra. Kako ga zaustaviti?


⁠Treba umanjiti njegov utjecaj na utakmicu, em što zabija, em što druge čini boljima. Uz to, u odnosu na prije podigao je rang šuta. Jako su strpljivi, vjeruju jedni drugima. Tih 6, 7 igrača koje Jusup najviše koristi, jako dobro funkcioniraju, respektiraju se, nema ishitrenih rješenja. Njima se ta igra do sada isplatila. Mi moramo napraviti iskorak u igri da bismo bili bolji od njih.


Kolika je važnost ove utakmice u odnosu na one četiri prije?


– ⁠Svaka je važna. Jedna u nizu utakmica, neće ništa odlučiti, ali bilo bi dobro vratiti se doma s pobjedom.


I Split i Zadar su u igri za playoff. Zadar je na diobi 5. mjesta s Igokeom (omjer 11-9), a Split je na 9. mjestu s omjerom 9-11.


-⁠ ⁠S aspekta gdje smo bili nakon 7, 8 kola, a gdje smo danas, sigurno bi značilo puno za ekipu kad bi se plasirali u doigravanje. Samopouzdanje bi se sigurno diglo. Ne treba stavljati pritisak. Ako ćemo igrati dobro, igrat ćemo i u playoffu.

POSLJEDNJE DODANO: