PORUKA KONTRA POVORKE

[FOTO] Skupina građana dočekala šetače na Rivi: “Ni državu ni Boga, blizu tila moga!”

Na Rivi je povorku Hoda za život dočekala skupina građana koja je poslala kontra poruku svim sudionicima povorke – Ni državu ni Boga, blizu tila moga.

-Zašto smo odlučili ustati protiv Hoda za život?

Danas se održava još jedan Hod za život. Skup koji se navodno zalaže za prava djece na život.  Mi smo skupina mirnih građana, volimo djecu, neki od nas već imaju djecu ili će ih imati kada za to budemo spremni. Ustali smo protiv Hoda za život zato što smatramo da nisu ono za što se prikazuju. Mislimo da se pod krinkom zagovaranja prava djece ugrožavaju prava žena. 

Ženama se oduzima pravo da odlučuju o svom tijelu kao da su nesposobne donijeti racionalnu odluku. Smatramo da žena savršeno dobro zna kada je spremna za veliku odgovornost imanja i odgajanja djeteta. Ne želimo biti brutalni, ali ljudski zametak, zigota, ne može imati veća zakonska prava od žene bez koje ne bi ni mogao postojati niti preživjeti. Osim toga, zabranom pobačaj se ne prestaje vršiti, nego se gura u sferu ilegalnosti, van kontrole zdravstva, u nadriliječništvo, a što žene još više zdravstveno ugrožava. 

Ljude koji se zalažu za pravo na izbor se prikazuje kao ubojicu djece. Nas koji dovoljno poštujemo pravo žene na izbor se tretira kao krvoloke koji mrze djecu. Mi nismo ZA abortus. Nitko ne voli ići na abortuse. Ali trebalo bi ostaviti pravo izbora jer je to zadnja opcija kad sve ostale institucije zakažu. Kada podbace obitelj, škola, društvo i svi mehanizmi zaštite, ostaje pravo na izbor. Roditi ili ne. Žene znaju kada su spremne podizat djecu bolje od svih hodača koji sigurno nemaju uvid u pojedine situacije svake žene. Iz raznih medija saznajemo da organizatori Hoda za život nisu milosrdni kršćani, ljudi topla srca, nego dobro financijski podmazana internacionalna mašinerija koja gazi prava žena. 

Ako želite povećati natalitet, zašto se ne zalažete za ekonomsku sigurnost obitelji jer puno obitelji se odlučuje na djecu kada su sigurni da će ih moći prehraniti. Ako vam je toliko stalo do prava djece, zašto se ne borite za živu već rođenu djecu, napuštenu i zlostavljanu, kojih su dječji domovi prepuni, a bit će još puniji ako se pravo na pobačaj ukine, stoji u priopćenju mladih aktivista.

16.06.2024., Split – U Split je organiziran 12. Hod za zivot, a u isto vrijeme odrzan je i protuprosvjed. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
16.06.2024., Split – U Split je organiziran 12. Hod za zivot, a u isto vrijeme odrzan je i protuprosvjed. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
16.06.2024., Split – U Split je organiziran 12. Hod za zivot. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

POSLJEDNJE DODANO: