Article

//www.dalmacijanews.hr/files/53a406321799421a762f4201/80

Rimac tražila da joj se sestra zaposli u HEP-u

Proširenje istrage obuhvaća Sašu Dujmića, člana uprave HEP-a, i Dražena P., urednika jednog lokalnog portala
Pravosudni problemi Josipe Rimac, bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave i nekadašnje HDZ-ove uzdanice, kojoj su dok je bila gradonačelnica Knina tepali da je “kninska kraljica”, jučer su se umnožili. Jer dok je ona, s ostalim osumnjičenicima koji su koncem svibnja pritvoreni s njom, čekala istražno ročište na zagrebačkom Županijskom sudu na kojem je odlučeno da je svima njima produljen istražni zatvor, USKOK je priopćio da je protiv nje proširio istragu.

Osim nje, proširenje istrage obuhvaća još četiri osobe, a među tim osobama su novinar Dražen P. s jednog lokalnog portala te Saša Dujmić, član Uprave HEP d.d. nadležan za poslovanje HEP ODS d.o.o., inače predsjednik splitskog HNS-a. USKOK u proširenju istrage njih pet sumnjiči za cijeli niz koruptivnih kaznenih djela poput trgovanja utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te primanja i davanja mita.

Josipa Rimac se tako sada sumnjiči i da je 25. siječnja 2020., nakon što joj se njezina suosumnjičenica obratila i kazala da nije položila jedan dio državnog ispita, rekla da se vrati članici Državne ispitne komisije, Nadi B. koja je inače zaposlenica Ministarstva državne uprave.

Reci joj da sam joj poručila da te ponovo ispita – kazala je Josipa Rimac svojoj suosumnjičenici.

Ova ju je pokorno poslušala, a prema tvrdnjama USKOK-a ispada i da ju je pokorno poslušala Nada B., koju se sada sumnjiči da je promijenila ranije sastavljeni zapisnik. Naime, USKOK je sumnjiči da je prije intervencije Josipe Rimac u zapisnik navela da kandidatkinja nije položila cijeli državni ispit te da ga zbog toga mora ponoviti. No nakon intervencije državne tajnice, Nada B. je, kako je USKOK sada sumnjiči, izmijenila taj zapisnik, navevši da je kandidatkinja ispit položila u cijelosti.

Osim za muljanje s državnim ispitima, Josipa Rimac se sumnjiči i da je od siječnja 2020. do ožujka 2020., Saše Dujmića, člana uprave HEP d.d. nadležnog za poslovanje HEP ODS d.o.o., zatražila da njezinoj sestri, koja je u to vrijeme bila zaposlena na određeno vrijeme u HEP ODS-u, Elektra Šibenik, osigura prijam u stalni radni odnos, neovisno ima li Elektra Šibenik za tim potrebe ili ne. Dujmić ju je, naravno, bespogovorno poslušao te se sada sumnjiči i da je prvo pribavio sve potrebne suglasnosti za stalno zapošljavanje sestre Josipe Rimac, a zatim i da je sam potpisao suglasnost da se sestra Josipe Rimac zaposli u Elektri Šibenik, piše vecernji.hr
hr Tue Jun 30 2020 11:09:38 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/60d388f16f52df1fba8b4592/80
Foto: DalmacijaNews

Okreće se nova stranica većine u splitskom Gradskom vijeću? MOST ne želi sudjelovati u rotaciji predsjednika Parlamenta!

Novi sastanak mogućih partnera u splitskom Gradskom vijeću prošao je s novim idejama koje su, prvenstveno, stigle iz MOST-a
Trojac Grković-Markotić-Ljulj na kraju novog susreta je izrekao stav kako nisu za rotaciju predsjednika Parlamenta, dogovaranu ranije, s obzirom na važnost tog tijela.

Ideji su se pridružili i socijaldemokrati, a želja gradonačelnika Ivice Puljka je, doznajemo, da se mogući partneri dogovore oko imena budućeg predsjednika te kako će vijećnici Centra to, bez kakvih dodatnih zahtjeva, prihvatiti.

MOST, za objasniti je, ne želi sudjelovati ni u rotaciji, ali ne želi ni da njihov predstavnik bude čelnik Vijeća četiri godine.

Novi brifing najavljen je za petak, a tada bi se trebalo dogovoriti kako će funkcionirati predlaganje projekata i ideja koje bi došle kao točke na sjednicama koje će se, po najavi Puljka, održavati istog datuma svakog mjeseca.

hr Wed Jun 23 2021 21:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f54f292daf72dd98a8b4576/80
Foto: Dnews

Tragedija kod Omiša: Muškarac preminuo na plaži

Nema elemenata kaznenog djela
Na plaži u Nemiri pokraj Omiša preminuo je stariji muškarac. 

Kako kažu iz policije, muškaracu je pozlilo te je Hitna pomoć dojurila na mjesto događaja. Nažalost, djelatnici su odmah konstatirali smrt. 

Nema elemenata kaznenog djela. 
hr Wed Jun 23 2021 19:26:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5ff454c36f52df1c958b458a/80
Foto: Twitter Vlade RH

Božinović: "Od danas dostupna besplatna mobilna aplikacija CovidGO"

Božinović je pojasnio da je mobilnom aplikacijom moguće provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je od srijede dostupna besplatna mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda.

- Aplikacija, dostupna na Apple App Storeu, omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u RH i državama članicama EU. - priopćio je Božinović putem društvenih mreža dodajući da je aplikacija besplatna te da će uskoro biti dostupna i na Google Play Storeu.

Božinović je pojasnio da je mobilnom aplikacijom moguće provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju te da aplikacija ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu.

- U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana, prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem. - precizirao je Božinović na facebooku.

Božinović je nadodao da će mobilna aplikacija, sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u RH uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana.

hr Wed Jun 23 2021 18:56:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/56bc885f1441855f028b47fc/80

Marko Dražen Mimica novi čelnik splitske Ginekologije! Nedavno smijenjeni predstojnik tužio KBC i kolege!

Novoizabrani predstojnik za svoju zamjenicu izabrao je doktoricu Jelenu Marušić.

Splitska ginekologija dobila je novog predstojnika - doktor Marka Dražena Mimicu koji je na tu poziciju stigao gotovo pola godine otkako je smijenjen dotadašnji čelnik Deni Karelović kojeg je četvero kolega optužilo za narušavanje međuljudskih odnosa, zbog loše komunikacije među zaposlenima, ali i samog rada Klinike za ženske bolesti i porode.

Doktor Karelović je nedavno, zbog smjene tužio splitski KBC, a tužio je i četvero medicinskih djelatnika zbog klevete.

Na mjestu predstojnika Klinike radio je sedam godina, a imao je veliku podršku djelatnika koji su poslali čak i potpise za njegov povratak, čak njih 170 prema ravnateljstvu bolnice i Upravnom vijeću KBC-a.

Novoizabrani predstojnik za svoju zamjenicu izabrao je doktoricu Jelenu Marušić.

Privremeno rješenje, između smjene Karelovića i dolaska Mimicu bio je doktor Marko Jukić.


hr Wed Jun 23 2021 17:21:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .