POLITIČKI TAJNIK CENTRA

Skoko: ”Sličnosti između Matijevića i Đerek su što oboje govore laži”

Oko slučaja Maje Đerek počela su politička prepucavanja na relaciji splitskog SDP-a i Centra.

Gradski vijećnik i šef splitskog SDP-a Davor Matijević isprozivao je bračni par Puljak zbog slučaja Đerek, a sada mu je odgovor uputio politički tajnik Centra Igor Skoko.

Neki se ljudi vole držati izgovorenih laži čak i onda kada istina postane potpuno očita. U tome je najveća sličnost između Davora Matijevića i Maje Ðerek. Jaz između onoga što oboje u stvarnosti rade i onoga što govore (a govore laži), teško da može biti veći.

Laž 1: Optužba da se držimo funkcija iz nekakvih privatnih interesa.

Čini se kako je Davor Matijević zaboravio da je Ivica Puljak, zajedno sa svima nama, vijećnicima stranke Centar, dao ostavku i išao na nove izbore. To smo napravili jer nismo željeli da nas lažne moralne vertikale poput njega ucjenjuju. Sve ovo što danas slušamo govori čovjek koji je svoju podršku Ivi Baldasaru naplatio uhljebljivanjem na radno mjesto u Stanoupravi.

Laž 2: Davor Matijević je podržavao ovu gradsku upravu.

Politika je za ljude poput Davora Matijevića isključivo razmjena dobara i usluga pa je od samog početka pokušavao trgovati. Splitski SDP je istovremeno pružio ruku HDZ-u i još uvijek je grčevito drži pa kao junior partner, na zajedničkim press konferencijama napada Centar i gradsku upravu.

Nikada nas Davor Matijević nije podržao u borbi za javni interes. Pokušao je trgovati, a kada smo ga odbili, vratio je splitski SDP tamo gdje ga on sam vidi, u naručje HDZ-a. O tome već postoji toliko dokaza da je jedino pitanje koje možemo postaviti: Vjerujete li Davoru Matijeviću ili svojim očima?

Ogroman raskorak, nesklad, između onoga što Matijević i Đerek rade i onoga što govore, osjetili smo više puta na svojoj koži. I pritom naučili važne lekcije.

Bez obzira na sve neistine koje su u stanju izgovoriti, mi nastavljamo raditi svoj posao, čistog obraza. Uvodimo red, razvijamo Split i gradimo bolju budućnost za sve njegove građane. Rezultati se već vide, a s vremenom će se pokazati još i više. Povjerenje građana stječe se isključivo poštenim radom i odgovornim upravljanjem, a zato će nam ga, vjerujem, ukazati opet. Džaba vam laži. Nisu prošle ni puno većim i moćnijim „igračima“ od vas.

POSLJEDNJE DODANO: