OBRANA NASLOVA

Sinjski ragbi sastav protutnjao kroz Zagreb i uzeo trofej u Kupu!

Večeras je naša fešta, zapjevali su ragbijaši Sinja na terenu nakon što su ih suparnici i domaći navijači u Zagrebu pljeskom pozdravili kao osvajače Kupa Hrvatske! Sinjani su usred hrvatske metropole pobijedili Mladost pred nekoliko stotina gledatelja rezultatom 52-10 (26-0).

Već nakon prvih 40 minuta bilo je jasno u kojem se smjeru kreće utakmica, prednost od 26-0 dala je naslutiti da domaćini ipak neće biti u prilici sezonu zaključiti dvostrukom krunom kada su već prošlog vikenda pobijedili u finalu prvenstva. Tjedan dana kasnije, isti takmaci, ali potpuno druga priča što se tiče gostiju. Razulareni Sinjani suvereno su stvari kontrolirali na terenu, prve poene postigli već u trećoj minuti (Stipe Brčić položio, Nikola Pavlović pretvorio), a do malo većeg predaha imali su i znatniju prednost jer su poentirali Brčić Šušak i dvaput Pavlović uz još dva pretvaranja ovog posljednje spomenutog.

Nije Sinj posustajao ni u nastavku, redom su do poena stigli Miloš, Grčić, Majić i Reincke, uz jedno pretvaranje Pavlovića i još dva Klarić Kukuza pa se Mladost morala suočiti da je ona ta koja je u podređenom položaju i da se namjerila na momčad kojoj se cijela sezona svela u jednoj utakmici – obrani naslova u Kupu!

Jer, u sinjskom ragbiju slučajnost više ne stoluje, i to je veličina svakog kluba. Ragbi klub Sinj podigao je letvicu visoko, posebice nakon prošlogodišnjeg osvajanja dvostruke krune. Predan rad, odricanja, volontiranje i upornost. I tako svaki dan od strane vrijednih trenera, roditelja, donatora i mnogih koji rade u tišini i već godinama grade pozitivnu priču u gradu alkara koji je dobio još jedan prepoznatljiv brend – ragbi.

POSLJEDNJE DODANO: