BOLAN PORAZ

Sinjani odigrali mlako i izgubili od Dubrave, presudile bezidejne prve dvije četvrtine

Alkar je odigrao mlaku utakmicu u Sinju protiv Dubrave pa je morao potpisati poraz s osam razlike, iako je bilo i plus 19 kroz drugi period…

Od prvih minuta Dubrava je bila momčad koja je imala bolji ritam, lopta je brzo kružila i tako su se rađale otvorene situacije koje su s visokim postotkom realizirane. Lopte su se u sinjskom košu nizale kao na traci, a bezidejna je obrana Alkar brzo dovela do problema koje nisu imala rješenje na horizontu. S lakoćom su kombinarili gosti, izgledalo je to na trenutke kao da se radi o za njih nekom jačem treningu pa je sinjska publica u nevjerici morala ispratiti mučenje koje je vladalo na parketu. Uzme li se k tomu još detalj kako su Maligani odlučili ostati tihi na tribinama, kao razumljiva poruka za sve one koji nameću raspored odigravanja utakmica pa onda ne izbjegavaju najveće kršćanske tajne, onda su u najmanju ruku zbivanja u sinjskoj dvorani bila teško objašnjiva.

Prva je četvrtina završila s deset koševa prednosti Dubrave (16-26), u drugom je periodu ta prednost narasla i na velikih plus 19 (18-37), ali je do malo većeg predaha semafor za Alkar imao minus od 14 (39-53).

U pravilu su na dva koša gostiju u nastavku išla četiri Alkareva pa se poenima Pavla Marčinkovića razlika među dvama klubovima svela na jednoznamenkastu. Nastavio je sinjski stranac Noah Gurley, a pridružio mu se i još jedan stranac Trevante Andreson. U posljednje dvije minute trećeg perioda ušlo se s minusom od tek put (60-65), a Sinjane u nastojanju da dođu nadomak egala spriječio je Kenan Karahodžić.

I kad se vjerovalo kako je sazrelo vrijeme za potpuni priključak, a na svega minus od tri (67-70) spustio je Marčinković, vezali su poene Andrija Matić i Karlo Vragović i nanovo uputili Dubravu u nešto mirnije vode. Više od toga nije moglo. Dubrava je tako, ni kriva ni dužna, ispala goropadna i slavila rezultatom 89:81.

Alkar – Dubrava 81:89 (16:26,23:27, 23:17, 19:19)

Alkar: Alok 11, Brocić 11, Anderson 14, Blatančić 2, Nazor, Matulina 3, Boban, Marčinković 14, Gurley 16, Tomašević, Vučić 2, Jukić 8.

Dubrava: Vragović 11, Hudson 12, Jurić 2, Vidović 14, Ročak 14, Tišma, Andrija Matić 12, Karahodžić 9, Rajaofera 4, Kalamiza, Andrej Matić 11.

POSLJEDNJE DODANO: