"NEMOJTE NAS DIJELITI"

Sindikati u obrazovanju pozvali Fuchsa na razgovor: Nezadovoljni su predloženim koeficijentima

Školski sindikat Preporod i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja pokrenuli su nove akcije – nezadovoljni predloženim koeficijentima i time što resorni ministar ne želi s njima sjesti za pregovarački stol. 

Kako su i najavili, stigli su ispred resornog ministarstva gdje su otkrili koliko ih je do sada potpisalo peticiju “Za pravedne koeficijente u obrazovanju i znanosti”, prenosi HRT.

– Prešli smo 22.500 potpisa, neki su me uvjeravali da ne možemo ni do 10-15, i to iz sindikalnih krugova. Otpočetka smo znali da ova priča ima potencijal, rekao je Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod.

– Ministre Fuchsu, siđi dolje, porazgovaraj s ovim ljudima, pozovi i ostale sindikate na razgovor,  te konačno pristupite kvalitetnom i transparentnom socijalnom dijalogu, nemojte dijeliti sindikate, rekao je Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

– Imali su rok za očitovanje, očitovali su se,  nisu tražili povećanje niti jednog koeficijenta. Ako žele o nečem drugom razgovarati, vrata su im otvorena, kao i uvijek do sada, rekao je Božo Pavičin, savjetnik ministra obrazovanja.

POSLJEDNJE DODANO: