PROBLEMIMA NEMA KRAJA

Sindikat HNK Split traži smjenu intendanta Vicka Bilandžića

Dok u splitskom HNK slave laureati Marulićevih dana, problemima koji ga potresaju već mjesecima ne nazire se kraj. Prošla su tri mjeseca otkako Kazališno vijeće nije prihvatilo financijsko i programsko izvješće, te plan za iduću godinu, Vicka Bilandžića, piše HRT.

Zbog toga Sindikat HNK Split traži Bilandžićevu smjenu, a gradonačelnik Ivica Puljak još nije reagirao iako je, prema zakonu, sudbina intendanta i teatra u njegovim rukama.

U međuvremenu je ravnatelj Baleta, Pedro Carneiro, u pismu intendantu, radničkom i kazališnom vijeću napisao da je izložen maltretiranju intendanta, a očitovao se o baletu “Laurencia”.

Evo što na sve kaže prozvani intendant Bilandžić:

– Kao intendant ja moram brinuti o kvaliteti programa. Bilo je evidentnih manjaka i nedostataka u produkciji “Laurencia”, ali rekao bih da su to sitniji i manji nedostaci u jednoj bogatoj produkciji koja je izuzetno dobro uspjela, gdje je orkestar bio fenomenalan, gdje je ansambl bio sjajan… Postoje neki detalji koje treba ispraviti, i tu sa svojim ravnateljima moram biti na istoj liniji. Moramo se razumjeti o čemu pričamo, tako da nekada tražim očitovanja ako vidimo da se stvari ne odvijaju u dobrom smjeru, rekao je Bilandžić.

Dodao je da ovih dana očekujem još neke bitne odluke:

– I onda nastavljamo dalje raditi isključivo s fokusom na publiku, na građane Splita, planirati Splitsko ljeto i pokušati ovaj grad podignuti na kulturnom nivou bez ikakvih kompromisa, istaknuo je intendant HNK Split Vicko Bilandžić.

POSLJEDNJE DODANO: