Testiranje koronavirusa koštat će 50 kuna

Uoči uvođenja covid potvrda koje su od utorka obavezne u svim državnim i javnim institucijama, otvara se 6 tisuća i 407 mjesta za testiranje.
Procjenjuje se da će 110 tisuća zaposlenika u državi trebati testiranje dva puta tjedno od toga oko 20 tisuća u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a osim njih tu su i građani koji od utorka trebaju negativan test ako žele ući u državne i javne ustanove.
Cijena testiranja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i u županijskim Domovima zdravlja za sve zaposlenike državnih i javnih službi bit će 50 kuna.
Testiranje u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo obavljat će se svaki dan od 6 do 19 sati, a u Domovima zdravlja tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 6 do 8 sati, potvrdio nam je ravnatelj županijskog doma zdravlja Marko Rađa.
Testiranje će moći obavljati svi, od ginekologa, ortopeda i ostalih liječnika do stomatologa i farmaceuta, no još se ne zna koliko njih će pristati da kod njih bude testni punkt.
Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva poručili su da su osigurane dovoljne količine brzih testova koji će se rasporediti po zavodima za javno zdravstvo diljem zemlje

POSLJEDNJE DODANO: