ODLIČNA VIJEST

Senzacija iz Splita: Marko Bijač stiže u Jadrana!

Velike vijesti dolaze sa Zvončaca, iz tabora splitskog Jadrana, novog-starog prvaka Hrvatske u vaterpolu. U Split, u redove prvaka dolazi Marko Bijač! Najbolji vratar svijeta, “jedinica” Barakuda, svjetskih prvaka i europskih doprvaka, te nedvojbeno najbolji čuvar mreže u ovom sportu, dolazi u Jadran. Nije naklapanje, nisu “transfer-priče” i mogućnosti, već gotova stvar. Jasno, ostaje mu još braniti boje za Olympiacos ovog tjedna na Final Fouru Lige prvaka na Malti, ali iza toga je u Jadranu, prenose Sportske novosti.

Marko Bijač je u Olympiacosu proveo tri godine, od 2021. kada je iz Pro Recca, neposredno nakon osvajanja Lige prvaka prešao u Pirej. Proteklih je sezona ondje igrao s Androm Bušljom Lukom Lončarom, te pod trenerskom palicom Hrvoja Koljanina.

Dolazak Bijača u Jadran jasno odmah poteže priču što će dalje biti sa sadašnjim jakim vratarskim tandemom – Ivan Marcelić Mate Anić. Prema našim izvorima, a nisu baš loši, Jadran će u sezonu ući s Bijačem kao prvim vratarom dakako i nekim od mlađih kojih ovaj klub ima. Zalog za budućnost. To nadalje znači da Marcelić i Anić odlaze.

Ivan Marcelić je vrlo, vrlo blizu povratka u Mladost, a to baš i nije priča od jučer. Glede Mate Anića, za njega ima interesenata iz inozemstva. Jedan od njih je recimo crnogorski prvoligaš, Primorac iz Kotora. I da, još samo jedna. Loren Fatović je potpisao ugovor s Jadranom na još 2 godine. Točno onako kako je sam igrač i najavio, odnosno rekao prije nekoliko dana u intervjuu za SN.

POSLJEDNJE DODANO: