PROJEKT ŽUPANIJE

Semafor ide na teren u Dugopolje, teniski tereni novi sjaj dobit će u Vrlici, boćalište Primorski Dolac

Županija splitsko-dalmatinska jedinicama lokalne samouprave kroz projekt “100 sportskih” raspodijelila je sredstva za uređenja i izgradnju športskih objekata. Projekt je to koji je začetke dobio prošle godine…

– Na pilot projekt nam se javilo 17 lokalnih zajednica kojima smo odlučili dodijeliti ugovore ukupne vrijednosti oko 130 tisuća eura. Ove godine suma proračuna je 240 tisuća eura i potpisali smo 23 ugovora s lokalnim zajednicama. I to je čak, po javnom pozivu, bilo nedostatno. Imat ćemo rebalans proračuna u ponedjeljak i još ćemo šest ugovora potpisati, pa ćemo ove godine doći na brojku 29. Došli smo do pola našeg cilja. Kada kažem 100 sportskih, podrazumijeva se za djecu, rekreativce, mlade po projektu koje je osmislila pojedina lokalna zajednica – kazao je Boban.

Najviše su sredstava dobile općine i gradovi u Imotskoj krajini.

– Proračuni naših gradova i općina su poprilično zadani i opterećeni, tako da smo svi mi koji obnašamo izvršne vlasti, orijentirani na europska i nacionalna sredstva i ona Splitsko-dalmatinska županije. Aplicirali smo na ovaj natječaj županije i taj iznos za izgradnju tribine na pomoćnom igralištu u Vranjicu. Taj dio Solina je poprilično opterećen naslijeđenom industrijom, pa se kao Grad trudimo izgradnjom sportske infrastrukture i društvenih sadržaja doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših sugrađana. Koristim priliku zahvaliti županu Bobanu i Županiji što pomaže ravnomjernom razvoju cijele županije pa tako i Grada Solina – kazao je solinski dogradonačelnik Ivica Rakušić. Grad Solin je novac dobio za nadogradnju sportskih terena u Vranjicu.

Za nabavu vanjskih sprava za vježbanje u okviru aplicirala je općina Dicmo i dobila 13 tisuća eura.

– Zeleni park je napravljen i otvoren prije godinu dana. Park se sastoji od dječjih i workout sprava, a sada smo dobili još novih workout sprava.  Ovom prilikom se zahvaljujemo Županiji na potpori i nadamo se da će ovakvih potpora biti sve više. Od otvorenja Zelenog parka mještani sve više vremena provode u parku i drago mi je što vidim veliki broj mladih kako vježbaju, ali i roditelja s djecom u našem novom parku.

POSLJEDNJE DODANO: