SIGURNA PREDAJA BEZ SANKCIJA

Savjesni građanin vratio pronađeno oružje i streljivo policiji

U znak odgovornog građanskog djelovanja, jedan stanovnik Šibensko-kninske županije vratio je policijskim službenicima eksplozivna sredstva i streljivo koje je pronašao prilikom čišćenja stare kuće. Odmah po pronalasku, građanin je kontaktirao policiju radi sigurnog postupanja s opasnim materijalom.

Policijska uprava šibensko-kninska potvrdila je da su primljena sredstva uključivala četiri ručne bombe i 635 komada streljiva. Stručni pirotehničari su oružje sigurno izuzeli i pohranili u specijalizirane prostorije Policijske uprave, gdje će ostati do njihovog uništenja.

Ovaj čin savjesnog građanina podsjeća na stalnu opasnost koju neotkriveno oružje predstavlja za zajednicu. U sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, policija naglašava da nema sankcija za građane koji dobrovoljno predaju oružje. Kampanja nastoji potaknuti građane na predaju ilegalno posjedovanog ili pronađenog oružja, čime se smanjuje rizik od nesreća i nasilja.

Građane se također podsjeća da se pronađeno oružje ili eksplozivna sredstva ne smiju dirati, već je potrebno odmah obavijestiti policiju. Stručnjaci za rukovanje opasnim materijalima će preuzeti odgovornost za njihovo sigurno uklanjanje.

POSLJEDNJE DODANO: