ITF TURNIR U BOLU

Sara Svetac u finalu, Mili Poljičak i Josip Šimundža pobjednici u paru!

U subotu, mlada tenisačica Sara Svetac iz Splita ostvarila je izniman uspjeh na ITF World Tennis Touru u Bolu, prolazeći u finale nakon iznimno dramatičnog susreta. Igračica koja je nastupila s pozivnicom organizatora nadmašila je osmu nositeljicu, Anetu Laboutkovu iz Češke, koja je 769. na WTA listi. Sara je trijumfirala rezultatom 3:6, 6:4, 7:6(4), pri čemu je meč obilježio niz preokreta. Unatoč tome što je u drugom setu gubila 3:1, te čak 4:0 u odlučujućem setu, uspjela je pronaći snagu i strategiju koja joj je omogućila prolazak u nedjeljno finale. Njezina sljedeća protivnica bit će druga juniorka svijeta, 16-godišnja Čehinja Laura Samson, koja se nalazi na 818. mjestu WTA liste.

Na muškom ITF turniru istog nagradnog fonda u Bolu, Mili Poljičak je doživio poraz u polufinalu singla od prvopostavljenog Talijana Gabrielea Pennafortija rezultatom 3:6, 6:1, 7:5. Unatoč tome, domaći navijači imali su razloga za slavlje jer je domaći par Mili Poljičak i Josip Šimundža osvojio naslov u parovima. U finalnom dvoboju bili su prejaki za argentinskog i švicarskog suparnika Nikosa Lehmanna i Nicolasa Parizzija te su trijumfirali rezultatom 6:3, 6:2. Za Milija, ovo je bilo deseto, dok je Josipu bio drugi profesionalni naslov u paru.

Ovaj tjedan u Bolu donio je nevjerojatne teniske trenutke, a domaći igrači ostavili su neizbrisiv trag svojim izvanrednim nastupima.


POSLJEDNJE DODANO: