Mlađi pioniri RNK Split osvojili 1. mjesto na međunarodnom nogometnom turniru u Pločama

Završen je 4. po redu međunarodni nogometni turnir “Ploče 2019.”, koji se povodom dana grada igrao u organizaciji i na terenima NK Jadran LP. Turnir je ove godine bio najbrojniji do sada, nastupilo je 44 momčadi u tri uzrasne kategorije. 

U najmlađoj kategoriji (dječaci 2010.godište i mlađi) titulu pobjednika je odnijela ŠN AS Međugorje koji su u finalu pobjedili momčad  NK Omladinac iz Vranjica, dok je u kategoriji početnika (2008. i mlađi) titulu pobjednika odnijela momčad DNK Talent, koja je u finalu pobjedila momčad NK Brotnjo iz Čitluka.

U najstarijoj kategoriji mlađih pionira U-13  (2006.godište i mlađi) titulu pobjednika uvjerljivo, bez primljenog pogotka osvojila je momčad RNK Split. Oni su u 1. kolu pobjedili NK Jadran LP rezultatom 3:0, u 2. kolu NK Imotski ’91. rezultatom 3:0, u 3. kolu ŠF Josip Katalinski iz Sarajeva rezultatom 7:0, te NK Orebić u 4. kolu rezultatom 4:0.

U odličnoj polufinalnoj utakmici dječaci RNK Split su svladali vrlo dobru momčad NK Neretvanac iz Opuzena rezultatom 2:0,a u finalu momčad NA Konavle rezultatom 3:0.

Najbolji strijelac turnira u ovoj kategoriji je bio Ivan Kovačević, najbolji igrač turnira je Roko Zubanović, obojica članovi RNK Split, dok je najbolji vratar turnira bio Marin Miljak iz NA Konavle. 

KONAČNI POREDAK U-13:

1. RNK SPLIT
2. NA KONAVLE 
3. NK NERETVANAC 
4. NK IMOTSKI ’91.

Pobjednička momčad RNK Split je nastupila u sastavu: Ivan Jurko, Luka Biliškov, Marin Prelesnik, Mate Kerum, Ante Kušeta, Frane Barišić, Ivan Jurić Marinić, Roko Zubanović, Ivan Kovačević, Toni Jakobić, Roko Ančić, Frane Blažević, Cvitko Topić, Antonio Radović Duspara, Roko Lovrić. 

Ovo je samo još jedna u nizu titula omladinske škola RNK Split na čemu im svakako treba čestitati.

POSLJEDNJE DODANO: