RASPRAVA U ŽUPANIJI

Sanja Bakašun bila zadovoljna suradnjom s Majom Đerek, odluka na Službeničkom sudu na idućem ročištu

Bivša gradska pročelnica u splitskoj Banovini Maja Đerek, na trećem je ročištu Službeničkog suda u Splitu u zgradi splitsko-dalmatinske županije, dočekala promjenu glavnog u Sudskom vijeću jer je HDZ-ovac Željko Mišić otišao u mirovinu. Zamijenila ga je Maja Adamić. Iako je bilo očekivano kako će se raditi o posljednjem, posljednje ročiste bit će po svemu sudeći idućeg puta jer je Đerek, zajedno sa svojim braniteljem Timonom Sakomanom, zatražila da se sasluša gradonačelnik Splita Ivica Puljak. Iz više razloga. Ipak, nije prošlo.

O nalogu za sačinjenje registara nekretnina u vlasništvu Grada Splita, objavljivanju njegovog sadržaja pa sve do suradnje s PR stranke Centar – tek je to trebao biti dio pitanja od strane Đerek. Predsjednica vijeća smatrala je to odugovlačanjem postupka.

Idućeg će se puta zapravo tek doznati očitovanje grada Splita oko Borisa Rakića koji je u stanu grada Splita, i to oko trenutka njegovog ulaska u stan, i načina ulaska.

Uobičajeno je da novinari meni ili nekoj od mojih kolegica upućuju novinarsko pitanje, a mi ih prosljeđujemo pročelnicima, ovisno o temi zahtjeva. Oni odgovaraju na pitanje i meni vraćaju odgovor. Pogledam ga kako bih vidjela je li u skladu s traženim upitom ili zahtjevom, a ako nije, tražim pojašnjenja ili dodatne odgovore. Ako je zadovoljeno, pitanja i odgovor stavljam u našu uobičajenu formu i šaljem na suglasnost dužnosnicima, gradonačelniku ili nekom od njegovih zamjenika, ovisno o temi ili resoru koji oni pokrivaju. Po dobivenoj suglasnosti, novinarima šaljem odgovor – ispričala je Sanja Bakašun, viša savjetnica za odnose s javnošću iz Odsjeka za protokol, odnose s javnošću i međunarodnu suradnju. Bakašun je objasnila kako je suradnjom s Đerek bila iznimno zadovoljna jer je bila ažurna, čak i nakon radnog vremena.

– Sama sam bila novinarka, poznato mi je što znači čekati odgovor – komentirala je Bakašun.

POSLJEDNJE DODANO: